SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
jak podlaczyc silnik 5.2kw juli
Autor Wiadomość
Saku


Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 3
  Wysłany: 2014-11-26, 16:59   jak podlaczyc silnik 5.2kw juli

Witam,
czy moge liczyc na wasza pomoc?
Mam silnik juli bez sterownika i czy istnieje mozliwosc uruchomienia go bezposrednio z 48v? Jest jeszcze kosta z 3,4 pinami i nie wiem co i jak :roll:
Albo moze ktos ma sterownik do sprzedania do takiego silnika?

Galerie zdjęć na aukcje
Nawet nie wiem jak mozna okreslic jaki to rodzaj silnika...
Pozdrawiam
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1235
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-26, 23:05   

Jest to silnik obcowzbudny (z ang. SEPEX). Aby go uruchomić trzeba podłączyć 12V pod "małe" konektory, a następnie zasilanie pod "duże", może być też 12V będzie pracował wolno. Jeżeli wirnika nie da się obrócić ręką to znaczy że ma hamulec (nie widać z tych zdjęć), który trzeba zdemontować, albo podłączyć pod 48V (ale trzeba sprawdzić powinno być napisane). PS pisałem "nie śpiesz się, bo pośpiech jest wskazany przy łapaniu pcheł", ale teraz kombinuj (nie wiesz co to za silnik, a chcesz kupić do niego sterownik, podłączyć i ustawić parametry) :cry: Tym silnikiem (waży z 50 kg) można napędzić malucha, a nie "traktorek".
 
 
Saku


Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-11-27, 22:47   

A mam inne wyjscie? probuje sie z toba dogadac juz miesiac czasu i nie moge. Nie wiem w czym problem Gienku.
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1235
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-27, 23:35   

Problem w tym, że ja chcę Ci sprzedać coś co Ty potrzebujesz, a nie to co ja mam do sprzedania. Jest taki dowcip "Czym się różni malarz artysta od artysty malarza? Pierwszy maluje co sprzedaje, drugi sprzedaje to co namalował ;) .
 
 
Saku


Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-11-30, 21:12   

Coz silnik dalej nie dziala po podlaczeniu wzbudzenia 12v pod e1 e2 i 24v pod grube kable.
Iskry ida ale nic wiecej.
Dlaczego? :-/
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1235
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-11-30, 23:35   

Czy mierząc miernikiem E1 i E2 jest przejście?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11