Pierwsza Tesla P85D w Polsce? |
Autor |
Wiadomość |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-15, 17:09
|
|
|
z_power napisał/a: | W Aleksandrowie Łódzkim, ul. Placydowska przed fabryką ABB (CHAdeMO + Typ2 22kW) i w Manufakturze (Łódź, ul. Karskiego, Typ2 11kW). |
ok wielkie dzięki |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
zeeltom

Wiek: 62 Dołączył: 05 Mar 2009 Posty: 1317 Skąd: Żyrardów
|
|
|
|
 |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-17, 21:38
|
|
|
zeeltom napisał/a: | I co się tak spieszysz? Zlot za 3 tygodnie dopiero |
jeździć trzeba ta nowa zabawka dla dorosłych chłopaków , ale z uwagi na brak dużej ilości stacji ładowania a już nie mowie o braku szybkich stacji ładowania Tesla nadaje się tylko jako któreś auto do dyspozycji niestety Panowie |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
poczta.pl
|
Wysłany: 2015-04-18, 07:34
|
|
|
marius109 napisał/a: | zeeltom napisał/a: | I co się tak spieszysz? Zlot za 3 tygodnie dopiero |
jeździć trzeba ta nowa zabawka dla dorosłych chłopaków , ale z uwagi na brak dużej ilości stacji ładowania a już nie mowie o braku szybkich stacji ładowania Tesla nadaje się tylko jako któreś auto do dyspozycji niestety Panowie |
nie do końca się zgodzę, użytkuję auto od roku i zrobiłem 22tys km
spalinowca odstawiłem całkowicie!
Kiedy wybieram się w jakąś trasę planuję sobie ładowanie, ale nie zawsze jest to konieczne.
Przez ten okres ustawiłem sobie kilka miejsc w PL przydatnych do ładowania.
95% dystansu zrobiłem w mieście i tu zupłnie nie ma problemu bo mam kabel w garażu.
Jedyny problem według mnie to czas ładowania ale ten rok powienien dać przełom
poprzez superchargery wtedy mój problem zniknie zupełnie. |
_________________ P85D
may the power be with you |
|
|
|
 |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-27, 17:25
|
|
|
poczta.pl napisał/a: | marius109 napisał/a: | zeeltom napisał/a: | I co się tak spieszysz? Zlot za 3 tygodnie dopiero |
nie do końca się zgodzę, użytkuję auto od roku i zrobiłem 22tys km
spalinowca odstawiłem całkowicie!
Kiedy wybieram się w jakąś trasę planuję sobie ładowanie, ale nie zawsze jest to konieczne.
Przez ten okres ustawiłem sobie kilka miejsc w PL przydatnych do ładowania.
95% dystansu zrobiłem w mieście i tu zupłnie nie ma problemu bo mam kabel w garażu.
Jedyny problem według mnie to czas ładowania ale ten rok powienien dać przełom
poprzez superchargery wtedy mój problem zniknie zupełnie. |
hmmm 22 tys km w rok to niezle , ja w niecaly miesiac mam juz ponat 5 tys i nawet bez szybkich ladowarek da sie przejechac znaczne odleglosci polecam siec galactico z zielonej gory karta 20 zl ladowanie do konca roku 2015 jest za darmo np kazda Ikea gniazda 32 A mennekes i szuka 220 v |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-27, 17:47
|
|
|
Pojawił się problem w modelu S parowania tylnych lamp po myciu samochodu , problem w servisie w Berlinie już znają David Schulze postara się o szybka wymianę jak ktoś będzie miał ten sam problem i będzie w okolicach Berlina , przy okazji polecam zakup w servisie oryginalnej przejściówki z ładowarek Nissana chademo do Tesli |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-27, 19:10
|
|
|
Uwaga bardzo ważna informacja dotycząca gwarancji 8 letniej na model S :
wg szefa serwisu Berlin David Schultze , jeśli ktoś założy do swojej S nie oryginalna felgę 19" lub 21" która nie jest dopuszczona przez Tesle traci całkowicie i nie odwracalnie gwarancje na cały samochód w przypadku jakiegokolwiek uszkodzenia pojazdu , nawet jeśli to chodzi tylko o tak zwane dojazdowe kolo .... mam 21" zamówiłem 19" ale nie mieści się do przedniego bagażnika |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
zeeltom

|
Wysłany: 2015-04-28, 08:40
|
|
|
A do chłodzenia elektroniki też musi być oryginalne niemieckie powietrze? |
_________________ http://pojazdyelektryczne.org |
|
|
|
 |
poczta.pl
|
Wysłany: 2015-04-28, 12:06
|
|
|
marius109 napisał/a: | Uwaga bardzo ważna informacja dotycząca gwarancji 8 letniej na model S :
wg szefa serwisu Berlin David Schultze , jeśli ktoś założy do swojej S nie oryginalna felgę 19" lub 21" która nie jest dopuszczona przez Tesle traci całkowicie i nie odwracalnie gwarancje na cały samochód w przypadku jakiegokolwiek uszkodzenia pojazdu , nawet jeśli to chodzi tylko o tak zwane dojazdowe kolo .... mam 21" zamówiłem 19" ale nie mieści się do przedniego bagażnika |
ciekawe bo brzmi jak żart! |
_________________ P85D
|
|
|
 |
zeeltom

|
Wysłany: 2015-04-28, 14:43
|
|
|
Niekoniecznie. Niektóre firmy mają bzika na punkcie gwarancji i w elektronice obcięcie wtyczki 230V powoduje jej utratę, utratę gwarancji, a nie wtyczki |
|
|
|
 |
poczta.pl
|
Wysłany: 2015-04-28, 17:16
|
|
|
zeeltom napisał/a: | Niekoniecznie. Niektóre firmy mają bzika na punkcie gwarancji i w elektronice obcięcie wtyczki 230V powoduje jej utratę, utratę gwarancji, a nie wtyczki |
więc trzeba pamiętać aby do serwisu ubierać firmowe kółka |
_________________ P85D
|
|
|
 |
marius109
marius109
|
Wysłany: 2015-04-29, 07:31
|
|
|
poczta.pl napisał/a: | marius109 napisał/a: | Uwaga bardzo ważna informacja dotycząca gwarancji 8 letniej na model S :
To nie żart , na początku tez patrzyłem na Davida dziwnie ale jak się poczyta dokładnie zasady gwarancji to niestety tak jest ... na felgach w odlewie tez są znaki tesli od wewnątrz wiec lepiej kupić za 251 euro oryginalna felgę oraz sensor ciśnienia za 42 euro do pl netto bez VAT |
_________________ 109 |
|
|
|
 |
highend

Wiek: 42 Dołączył: 23 Maj 2011 Posty: 3030 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-04-29, 10:41
|
|
|
nie bardzo rozumiem co mogą mieć felgi wspólnego z gwarancją.
Jeśli kupimy inne felgi, ale z parametrami takimi jak oferuje Tesla (czyli 19 lub 21), o takich samych rozmiarach, oraz ET... generalnie jest to samo wtedy. |
_________________ electrique.pl - www.electrique.pl |
|
|
|
 |
KGB
Antypartyzant
Wiek: 37 Dołączył: 28 Lis 2013 Posty: 543 Skąd: z łona matki
|
Wysłany: 2015-04-29, 13:46
|
|
|
jezeli felga kosztuje 251E to i tak raczej ciezko znalezc taniej w tym rozmiarze, jezeli ma nie byc chinska,
ale sam warunek oczywiscie jest straszny, a wiec smieszny - jest jawna proba zrobienia klienta w banbuko |
_________________ dużo jeżdżę i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widzę takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Janusz
|
Wysłany: 2015-04-29, 21:15
|
|
|
marius109 napisał/a: | poczta.pl napisał/a: | marius109 napisał/a: | Uwaga bardzo ważna informacja dotycząca gwarancji 8 letniej na model S :
To nie żart , na początku tez patrzyłem na Davida dziwnie ale jak się poczyta dokładnie zasady gwarancji to niestety tak jest ... na felgach w odlewie tez są znaki tesli od wewnątrz wiec lepiej kupić za 251 euro oryginalna felgę oraz sensor ciśnienia za 42 euro do pl netto bez VAT |
a gdzie można kupić w takiej cenie? w Tiburgu czy w Berlinie? przydały by się na zimówki.
A tak a'propos to zamiast koła zapasowego nie lepiej kupić zestaw do naprawy? |
|
|
|
 |
poczta.pl
|
Wysłany: 2015-04-30, 09:27
|
|
|
Janusz napisał/a: | marius109 napisał/a: | poczta.pl napisał/a: | marius109 napisał/a: | Uwaga bardzo ważna informacja dotycząca gwarancji 8 letniej na model S :
a gdzie można kupić w takiej cenie? w Tiburgu czy w Berlinie? przydały by się na zimówki.
A tak a'propos to zamiast koła zapasowego nie lepiej kupić zestaw do naprawy? |
ja kupilem jakiś żel w sprayu i akumulatorową małą sprężarkę
obym nie musiał tego używać hehe |
_________________ P85D
|
|
|
 |
hubi
|
Wysłany: 2015-05-02, 00:19
|
|
|
marius109 napisał/a: | hubi : no ja myslalem ze nie bedziemy na sobie zarabiac jak z wykle tylko po kosztach dzielimy sie mozliwosciami w ramach Tesla S ale widze ze ty masz inne proritety nadal zarabiania zlotowki na interesie ok kazdy tak moze :( |
Jakie zarabiac ? Przeciez ja pisalem, ze dla siebie kupilem mobilna 22kW. Nikomu nie mam zamiaru ani sprzedawac ani na tym zarabiac |
|
|
|
 |
Janusz
|
Wysłany: 2015-05-02, 20:22
|
|
|
marius109 napisał/a: | Pojawił się problem w modelu S parowania tylnych lamp po myciu samochodu , problem w servisie w Berlinie już znają David Schulze postara się o szybka wymianę jak ktoś będzie miał ten sam problem i będzie w okolicach Berlina , przy okazji polecam zakup w servisie oryginalnej przejściówki z ładowarek Nissana chademo do Tesli |
mam kupiłem tylko CHAdeMO jak na lekarstwo, |
|
|
|
 |
highend

Wiek: 42 Dołączył: 23 Maj 2011 Posty: 3030 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-05-02, 21:34
|
|
|
Janusz napisał/a: | marius109 napisał/a: | Pojawił się problem w modelu S parowania tylnych lamp po myciu samochodu , problem w servisie w Berlinie już znają David Schulze postara się o szybka wymianę jak ktoś będzie miał ten sam problem i będzie w okolicach Berlina , przy okazji polecam zakup w servisie oryginalnej przejściówki z ładowarek Nissana chademo do Tesli |
mam kupiłem tylko CHAdeMO jak na lekarstwo, |
Czy dealer Nissana pozwoli? |
_________________ electrique.pl - www.electrique.pl |
|
|
|
 |
gienek333
|
Wysłany: 2015-05-02, 21:35
|
|
|
W Krk chyba jeszcze jest (czy zamknęli )? |
|
|
|
 |
MojaTesla
|
Wysłany: 2015-05-03, 19:56
|
|
|
Janusz napisał/a: | mam kupiłem tylko CHAdeMO jak na lekarstwo, |
Janusz, kupiłeś adapter Chademo? Jak? Za ile? Długo czekałeś w kolejce? |
_________________ Tesla Model S 85 VIN54341
fb.com/MojaTesla |
|
|
|
 |
Janusz
|
Wysłany: 2015-05-03, 21:40
|
|
|
Tesla napisał/a: | Janusz napisał/a: | mam kupiłem tylko CHAdeMO jak na lekarstwo, |
Janusz, kupiłeś adapter Chademo? Jak? Za ile? Długo czekałeś w kolejce? |
0 czekania zamówiłem i przy odbiorze Tesli miałem za 370 E. |
|
|
|
 |
Janusz
|
Wysłany: 2015-05-03, 21:47
|
|
|
gienek333 napisał/a: | W Krk chyba jeszcze jest (czy zamknęli )? |
teraz mając Tesle posprawdzam i dam znać gdzie i jak można ładować w KRK, natomiast na wrocku sie szczerze zawiodłem:-(, |
|
|
|
 |
gienek333
|
Wysłany: 2015-05-03, 22:36
|
|
|
Chademo było na Jasnogórskiej za galerią "Bronowice" (Nissan). Ktoś kiedyś twierdził że te ładowarki to jakaś "zaawansowana" technika, a ja jestem przekonany, że to jednak prymitywne prostowniki tyrystorowe . |
|
|
|
 |
GTX7
GTX7

|
Wysłany: 2015-05-05, 01:10
|
|
|
W zeszłym tygodniu ładowałem na Jasnogórskiej w KRK i działała OK, nie wiem jak zareagują na Tesle, ale to teren otwarty więc będąc po godz. 20 raczej nikogo z Nissana się nie spotka
W Sosnowcu na ul Stawki 2 to już inaczej, tam salon jest za bramą po 18 zamkniętą, ale na widok naszego Leafa miła Pani szybko otworzyła, nie wiem jak zareaguje na TesS
W obu miejscach nie bardzo jest gdzie zjeść, ale na naszej ładowarkowej pustyni nie ma co narzekać
btw na Puławskiej w WAW jest chociaż KFC i chyba też otwarty dostęp 24 h, ale po g.23. nie miałem okazji. |
|
|
|
 |
|