SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 500e California
Autor Wiadomość
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 1311
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-16, 23:58   

A tego niebieskiego z Sopotu znowu spotkałem wczoraj na ładowarce.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
perszing1800

Wiek: 29
Dołączył: 17 Lis 2015
Posty: 24
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2016-10-22, 13:01   

Jak tam Fiacio,uruchomiony już?
 
     
bartoszm

Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 11
Wysłany: 2016-10-29, 20:53   

Zapraszam do zakupu

http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yD1Ux.html
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 1311
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-29, 22:03   

Kurcze, coraz więcej ich w Polsce - w tej chwili na Allegro nawet dwa :-) Żeby też tak jeszcze miały tu serwis te fajne autka.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
bartoszm

Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 11
Wysłany: 2016-10-29, 22:45   

Myślę, że jeśli egzemplarz jest w odpowiednim stanie, tzn nie jest naprawiony na sztukę, to nic z nim się nie będzie działo, tym bardziej auta z roczników 2015 2016. W planach mam zakup kompa serwisowego boscha który będzie obsługiwał 500e.
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 43
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2016-10-30, 22:09   

PatrykS napisał/a:
Kurcze, coraz więcej ich w Polsce.....


sprawdzajcie czy fiaciki miały zrobiony ostatni update serwisowy,

https://www.mopar.com/en-...lls/search.html


mnie się trafił bez, :-(
ale złapałem gościa na us-forum który pracuje u fiata,
no i obiecał ze załatwi książkę naprawcza i ten nowy soft,
ale jak na razie cisza :-/

ten pdf najlepiej wydrukować i wozić w aucie :roll:
przynajmniej ostatnie strony
http://www.evsafetytraini...%20826%20aa.pdf
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
ozana
Czechy


Dołączył: 01 Kwi 2014
Posty: 27
Wysłany: 2017-01-01, 14:20   

Deal of the year? Used Fiat 500e electric cars at $6,500?

Now, it appears that the earliest of several thousand Fiat 500e electric cars first leased during 2013 are coming back to Fiat dealers at the end of their leases.

And, wow, are their prices low. How about wholesale auction prices of slightly over $4,000?
http://www.greencarreport...ic-cars-at-6500
_________________
German E-Cars STROMOS AT (41.500 km)
 
     
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2684
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-01-01, 15:35   

O prosze i to jest sensowna cena za to cudenko, czyli u nas ok. 30tys czyli w cenie trojaczkow :)
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 1311
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-04-18, 22:42   

Dziś przy ładowarce spotkałem takiego szarego na gdańskich rejestracjach.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
qwas0987

Dołączył: 29 Mar 2017
Posty: 28
Wysłany: 2017-04-20, 12:43   

maniek, jaki jest los tego Fiata - jeździ ?
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 43
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2017-05-09, 09:29   

qwas0987 napisał/a:
maniek, jaki jest los tego Fiata - jeździ ?


śmiga jak "małe ferrari" :-P

sorry, długo mnie tu nie było, bylem zakręcony rożnymi sprawami,
w międzyczasie ściągnąłem trzeciego F500 dla córki (ma prawko od 6 tygodni :) )
był lekko stuknięty w drzwi i miał wywalona poduchę, jest już zrobiony ale nie jeździ :-( ,
chłopaki wykasowali wszystkie błędy (poduszek etc.) ale pozostał jakiś jeden highvoltage,
niestety nie mam numeru błędu bo koleś nie zanotował,
( hardreset nie pomógł i dalej wyświetla limited power mode)
jak wrócę z delegacji to się zabiorę za niego.

Znacie może jakiegoś "znachora" na śląsku, który by mi temat ogarnął ?
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 43
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2017-05-12, 12:53   

wyczytałem że w lutym była następna akcja serwisowa S93(HIGH VOLTAGE BATTERY DEGAS VENT PLUGS)
czy ktoś myślał na tym w jaki sposób nasze fiaciki zaktualizować?

czasami mam takie wrażenie że rozpętałem mała burze :-P , po moim pierwszym poście,
wszyscy nagle zaczęli kupować F500e, większość to handlarze węszący łatwy zarobek,
wg. mojego importera przez ostanie 1/2 roku ściągnięto do Polski 20-30 autek.

Business-idea: ktoś kto ma pojecie i sprzęt mógłby zarobić krocie na serwisie
bo według ostatniej informacji FIAT- Europa nie ma i nie będzie tego robił,
no chyba że ruszy produkcja F500e w Tychach ale to dopiero za 2-3 lata, (jeśli w ogóle)
no i na zupełnie innych podzespołach silnik/baterie. :-/


NADAL POSZUKUJE "ZNACHORA" DO MOJEGO FIACIKA
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
Elektromaniak 

Dołączył: 28 Cze 2017
Posty: 8
Skąd: Tarnów/Kraków
Wysłany: 2017-08-07, 14:36   

Ostatnio się interesowałem takim Fiatem 500e i gościu chyba z okolic Gdańska miał do sprzedania i miał wpisane ze zrobiony update. Rozmawiałem z Nim, twierdził, że w salonie Fiata zrobił aktualizacje
 
     
seboo 

Wiek: 44
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 2
Skąd: Złocieniec
Wysłany: 2017-08-09, 20:05   

Witam kolegów,
Dzisiaj otrzymałem fiata 500e ze stanów. autko też wyświetla limited speed mode i nie moge zresetować tak jak opisane było wyżej ( odłaczenie +, 60 sek, kluczyk 5 razy i nic) Kogo szukać i gdzie do reanimiacji??!!
Po za tym pożyczyłem ładowarke od kolegi od Mitsubischi i nie rozpoznaję pokazuję że podłaczone ale nie ładuje. No lipa troche. Może ktoś coś podpowie?!

POZDRAWIAM Seboo
  
 
     
Elektromaniak 

Dołączył: 28 Cze 2017
Posty: 8
Skąd: Tarnów/Kraków
Wysłany: 2017-08-10, 13:32   

Niby w instrukcji jest napisane, że tryb się uruchamia jesli temp aku jest zbyt wysoka lub zbyt niska...

Może jakiś czujnik temp przekłamuje, albo aku są za bardzo rozładowane...

Daj znać co ustaliłeś


ps. Chciałem wrzucić jpg ale limit przekroczony na forum...
  
 
     
seboo 

Wiek: 44
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 2
Skąd: Złocieniec
Wysłany: 2017-08-12, 21:37   

Elektromaniak napisał/a:
Niby w instrukcji jest napisane, że tryb się uruchamia jesli temp aku jest zbyt wysoka lub zbyt niska...

Może jakiś czujnik temp przekłamuje, albo aku są za bardzo rozładowane...

Daj znać co ustaliłeś


ps. Chciałem wrzucić jpg ale limit przekroczony na forum...


Dzięki za wskazówki, musiałem wyjechać służbowo na 2 tygodnie wiec temat naprawy narazie odstawie na później. Po powrocie pod koniec miesiąca zabiorę sie za naprawę i diagnozę, dam znać co wyszło.
Pozdrawiam
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 13