SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[Kupię] jednego z trojaczków
Autor Wiadomość
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2736
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-10-04, 09:13   

Jak tam poradzileś sobie ?
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
Slawek 

Wiek: 42
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 36
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-04, 21:19   

Dalej nic nie wiem. Sprawdziłem silnik główny, falownik silnika, ładowarkę akumulatora trakcyjnego 352V, pomocniczego 12V i te elementy wyglądająca na ok.
 
     
Slawek 

Wiek: 42
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 36
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-07, 19:21   

Jako ostatni sprawdziłem kompresor klimatyzacji i to było to. Na górze jest taka klapka przez którą dostała się woda, osuszyłem, skleiłem, z powrotem zamontowałem, błąd upływu prądu zniknął, na razie jest ok, zobaczymy co będzie jak nabije freon i kompresor ruszy.
 
     
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1030
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-07, 21:20   

Kiedyś naprawiałem klimatyzację domową, gdzie dostała się woda do złącza zasilającego. Po wyczyszczeniu i umyciu kompresor pracował, ale po kilku dniach znów falownik wyrzucał ten sam błąd. Ponownie wyczyściłem, umyłem i całość zasilikonowałem. Przez jakieś 2 lata to chodziło, a teraz nie mam kontaktu z właścicielem to nie wiem.
 
     
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2736
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-10-08, 15:56   

Slawek napisał/a:
Jako ostatni sprawdziłem kompresor klimatyzacji i to było to. Na górze jest taka klapka przez którą dostała się woda, osuszyłem, skleiłem, z powrotem zamontowałem, błąd upływu prądu zniknął, na razie jest ok, zobaczymy co będzie jak nabije freon i kompresor ruszy.


poczekaj. klima tam przecież działała.

z tego co wiem nie możesz nabijać normalną maszyną klimy bo kompresor jest elektryczny i wymaga innego oleju.
czynnik R134a jest taki sam, ale olej inny. Jak dasz zwykły olej to pewnie się zatrze. Niestety nie mam więcej informacji.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
Slawek 

Wiek: 42
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 36
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-08, 18:07   

Na kompresorze jest napisane oil; MA68EV.
Kolega mi sprawdził w dokumentacji i dobrał zamiennik:
MiEV Electric 07.09- => Citroen C-Zero/Peugeot iOn R134a 325g, oil PAG46 100g
Postaram się jutro nabić.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12