SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Tesla Shuttle

Poprzedni temat «» Następny temat
Nissan Leaf 2011 USA
Autor Wiadomość
karolkus 

Dołączył: 01 Sie 2018
Posty: 23
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-10-05, 09:47   

Witajcie,
Wczoraj wymieniłem podgrzewacz i ogrzewanie smiga. Popmimo wpisów na stronach amerykanskich ze padniecie podgrzewacza powodouje przepalenie bezpiecznika w rozdzielnicy DC/DC u mnie sam podgrzewacz działa wiec bezpiecznik jest tez ok :)
dostep jest faktycznie od lewego kola dosc dobry wedlug serwisowki kaza zdemontowac podstawe akumulatora 12V co tez zrobilem ale nie mam pojecia po co.
niestety jakos nie mogę dodać załączników jak to ogarne to wrzuce zdjecie podgrzewacza rozebranego i gdzie jest w samochodzie

Autko ma juz 8tys za sobą (u mnie) stan bateri waha sie od 95 do 97% :D
 
 
karolkus 

Dołączył: 01 Sie 2018
Posty: 23
Skąd: Łódź
Wysłany: 2018-11-30, 18:02   

Cześć. Juz prawie 14tkm za moim leafem :) auto nie przestanie mnie zadziwiac :) ostatnio sprawdzalem leafspyem baterie i ma juz ponad 99,5% życia :) jak bylo cieplo to widzialem juz 95 :) wiec chłodek jej służy. Auto z włączonym ogrzewaniem na max :) ma zasieg okolo 100km w miescie.
2 dni temu przetestowałem opcje zółwik :) oraz opcje brak prądu :) (jakies 200m od domu :D
po tym jak zabrakło mi pradu zjechalem na wjazd na budowe :) tam zapytalem i pracownicy z UA rozwineli mi przedłużacz i podłączyłem moja druga ładowarke (8A) ładował sie do jakis niecałych 9% i niestety panowie skonczyli robote i odłączyli mnie wiec zostało tylko podpiac linke i do domu.
Rozczarowało mnie to ze nawet w opcji żółwik nie mozna było pojechac (padł zupełnie jak aplikacja pokazywala 3%. Fajne jest to ze nie zablokował sie na P czy innym "biegu" tylko na N wiec bez problemu mozna bylo go holowac.
A holowanie tego auta wiązało sie z komunikatem zebym zatrzymał pojazd i palącym sie znakiem akumulatora na wyswietlaczu graficznym. po jakis 20min na ładowarce 16A moglem juz jechac po nocy normalnie sie naładował.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 12