SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Oryginalna navigacja do CHEVROLET VOLT II 2016-2018 Europa
Autor Wiadomość
voltec 


Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 11
Skąd: Warmia
Wysłany: 2019-01-07, 23:30   Oryginalna navigacja do CHEVROLET VOLT II 2016-2018 Europa

Cena dosyć droga ale może ktoś z Was znajdzie taniej :)
Fajna opcja aby skończyć z nawigacją "pod kabelkiem" ;)
https://www.infotainment....n-radio-upgrade
 
 
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1298
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2019-01-08, 06:02   

Nawigacja za 5.000 zł? Już nawet nie wiem, czy się śmiać, czy płakać :)
Za tyle, to można kupić całkiem sprawny samochód, może nie elektryczny, ale... może być razem z nawigacją :D
_________________
http://pojazdyelektryczne.org
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1113
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2019-01-08, 09:40   

To nie lepiej zainstalować screen mirroring i wyświetlać sobie na ekranie w samochodzie nawigację z telefonu? Przy okazji będziesz miał zawsze aktualne mapy, informacje o ruchu drogowym, omijanie korków, itp.

https://www.mbcaraudio.nl...-interface.html
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 355
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2019-01-09, 10:52   

VOLT GEN2 ma android auto i apple car play , nie wiem po co komu ten upgrade. Ale kolega może brać w ciemno kto mu zabroni :)
 
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1113
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2019-01-09, 16:32   

O matko, dopiero teraz zauważyłem, że to dla volta II. Przecież to kompletny bezsens.
 
 
voltec 


Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 11
Skąd: Warmia
Wysłany: 2019-01-12, 00:26   

vwir napisał/a:
To nie lepiej zainstalować screen mirroring i wyświetlać sobie na ekranie w samochodzie nawigację z telefonu? Przy okazji będziesz miał zawsze aktualne mapy, informacje o ruchu drogowym, omijanie korków, itp.

https://www.mbcaraudio.nl...-interface.html


Najwiekszy problem to miec komórke z androidem z rootem. Obecne modele sa tak zabezpieczone ze nie idzie nic zrobic. Jesli ktos korzysta w ten sposob niech napisze jaki ma model telefonu gdzie po zainstalowaniu aamirror.apk oraz aaunlock.apk od razu działa bez grzebania w systemach. Nie ukrywam ze opcja z właczonym Yanosikiem, ogladaniem WP Pilot badz przegladanie neta cieszy najbardziej :)
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1113
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2019-01-13, 15:56   

Nie musisz mieć roota, żeby działał screen mirroring. Używam nie z Voltem tylko z chromecastem i działa mi na każdym telefonie.
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 355
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2019-01-14, 15:32   

Nie wiem czy screen mirroring obsługuje VOLT 2 ale na pewno adroid auto i apple car play. Musisz mieć tylko Andka w miare jakiegoś nowego nie najnowszego i parujesz urzadzenia i w VOLT masz specjalne menu ale działa tylko kilka funkcji ale i tak najważniejsza to mapy tak?? Nie sądzę aby Yanosick zadziałał.

A koledze się pewnie marzy takie coś i do tej opcji czyli andoid w aucie zamiast telefonu faktycznie potrzeba root'a
ANDROID AUTO Z ROOT
 
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1113
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2019-01-14, 15:55   

To co podesłałem wcześniej (dla straszych Voltów) to interfejs, do którego na wejściu wpinamy co sobie tam już chcemy (na przykłąd jakieś urządzenie chromecast). I wtedy mamy pełny mirroring.

Widziałem też działającego Yanosika w astrze z android auto, ale możliwe, że tam była rzeźba z rootem.

Swoją drogą - od jakiegoś czasu używam telefonu xiaomi i tam root to żaden problem. Po prostu ściagasz oficjalny zrootowany ROM (developerski) i instalujesz.
 
 
voltec 


Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 11
Skąd: Warmia
Wysłany: 2019-01-14, 22:47   

vwir napisał/a:

Swoją drogą - od jakiegoś czasu używam telefonu xiaomi i tam root to żaden problem. Po prostu ściagasz oficjalny zrootowany ROM (developerski) i instalujesz.


Tez posiadam Xiaomi MI 5 Plus i właśnie mam problem aby tego roota wyłączyć. Skąd sciagales ten oficjalny root ?
Czy wymaga to oprocz samej instalacji jakis zmian manualnych przez użytkownika w telefonie?
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1113
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2019-01-15, 07:14   

Mój xiaomi ma już dwa lata (redmi 3 pro) ale z tego co mi wiadomo to nie ma wielkiej różnicy pomiędzy modelami. Zaczynasz od odblokowania bootloadera. Poczytaj jak się to robi. Ogólnie pisałem do chińczyków i po kilku dniach mialem odblokowany.
 
 
rume 


Dołączył: 18 Wrz 2018
Posty: 69
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-01-15, 07:19   

U mnie Screen Mirroring śmiga na Samsung S5 mini bez problemu. Volt 2015.
 
 
voltec 


Dołączył: 16 Lip 2018
Posty: 11
Skąd: Warmia
Wysłany: 2019-01-17, 22:42   MYLINK VOLT II

To poczucie satysfakcji gdy po kilku nieprzespanych nocach udaje ci sie osiągnąc CEL. Nie ukrywam że dla mnie jako laika w tych sprawach było to nie lada wyzwanie. Nie straszne już są rooty, bootloadery, fastbooty SuperUsery, Mirrory i inne etapy tej mozolnej pracy:-) Warto było to zrobić aby dodać do swojego Volta +10 punktów do zajebistości. Wszystko działa bez zarzutu ( Youtube, CDA, Player, WP Pilot itp aplikacje )

W załączniku wrzucam parę fotek jak to się prezentuje - każdemu polecam ;)

IMG_20190117_220727.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 181,33 KB

SAVE_20190117_144423(1).jpeg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 153,88 KB

IMG_20190117_220752.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 342,51 KB

IMG_20190117_220648.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 215,02 KB

IMG_20190117_220628.jpg
Plik ściągnięto 6 raz(y) 237,23 KB

IMG_20190117_220526.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 415,84 KB

IMG_20190117_220456.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 171,44 KB

IMG_20190117_220356.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 259,48 KB

IMG_20190117_220235.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 163,7 KB

 
 
KilleR.racer 

Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 355
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2019-01-28, 16:15   

No widzisz zmotywowalismy Cię do pracy !! A bez pracy nie ma kołaczy :) Ale fajnie że się udało i masz to co chciałeś za 0zł minus niewyspanie sie przez kilka dni. Na upartego możesz zrobić sobie dzień wolngo w pracy bo zarobiłeś 5 koła :) bo tyle byłeś gotów zapłacić za nawigacje na PL :) )
 
 
 
rume 


Dołączył: 18 Wrz 2018
Posty: 69
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-01-28, 18:18   

Nie dodałem, że mam zamontowany moduł zewnętrzny, [HD-LINK] IW03GF, z którym to działa screen mirroring.
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 355
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2019-01-30, 23:05   

rume napisał/a:
Nie dodałem, że mam zamontowany moduł zewnętrzny, [HD-LINK] IW03GF, z którym to działa screen mirroring.

Dodajmy, że chcąc kupić ten moduł to koszt ok 250$ co i tak nie jest tragedią jak ktoś ma zamiar np płacić za aktualizację nawigacj nawet 600zl . Tu mamy mirroring i zawsze aktualne mapy od goole z telefonu :)
 
 
 
Drobny

Dołączył: 12 Lut 2018
Posty: 65
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2019-01-31, 12:09   

Dla Gen2 mamy i tak cudowne rozwiązanie w postaci Android Auto Albo Apple Car Play(od niedawna także z mapami google) więc nie ma sensu nawet myśleć o zbędnym wydawaniu w tym kierunku dodatkowych pieniędzy.
Za to np. w Priusie IV to jest dopiero horror. brak jakiekgo kolwiek wsparcie dla AA lub Apla. Mapy podpisywane cyfrowo dla każdego VIN z osobna i najtańsza subskrypcja 500zł dla tej części europy. No chociaż na 3 lata.
 
 
Leszek 
Leo

Wiek: 56
Dołączył: 29 Kwi 2019
Posty: 9
Wysłany: 2019-06-26, 18:07   

U mnie po wpięciu samsunga w USB pokazuje się coś takiego ??
Samsung S9 na pewno nie ma nic z Windowsem wspólnego.

3.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 150,59 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 109,6 KB

1.jpg
Plik ściągnięto 2 raz(y) 140,5 KB

_________________
Leo
 
 
Leszek 
Leo

Wiek: 56
Dołączył: 29 Kwi 2019
Posty: 9
Wysłany: 2019-06-26, 18:08   

Na pierwszej fotce numer mojego softu.
_________________
Leo
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 14