SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaguar I-Pace
Autor Wiadomość
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-05-08, 10:49   

Dziękuje za info i link ,planuje zakup tego EVSE.
 
 
Vtech 
Leaf, Tesla X P100D

Wiek: 45
Dołączył: 29 Paź 2015
Posty: 120
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-05-10, 10:20   

Ja tam na I-Pace i jego jednofazową ładowarkę nie narzekam.
Podobnie jak import Tesli z USA, ten I-Pace napędza nam rynek na nasze wielofazowe stacje ładowania wytwarzające jedną superfazę - póki co to z 30% sprzedaży w Szwecji to 8kW ładowarka 2F->1F (Accelev).
Także trzymam za nich kciuki - niech robią tego jak najwięcej :)
_________________
http://evtun.com - tuning samochodów elektrycznych, zwiększanie zasięgu, ładowarki 2 i 3-fazowe.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-05-11, 05:47   

Taka konwersja 2F->1F ma jakieś wady ? Ładowarka 7 kW pokładowa to kompromis ekonomiczny i techniczny . Duże baterie raczej powinno się ładować prądem DC.
 
 
bro

Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 219
Wysłany: 2019-05-11, 08:50   

czerwonyszlak napisał/a:
Duże baterie raczej powinno się ładować prądem DC.


mógłbyś napisać coś więcej?
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-05-11, 09:07   

Skrót myślowy, z ladowarki zewnętrznej DC. Baterię zawsze lądujemy prądem stałym.
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-05-11, 11:05   

OOOO to spory skrót, ja mam ładowarkę pokładową AC 43 kW i tez bateria dostaje DC (cuda?)
Wszystkie ładujemy DC tylko ekonomia wymusza tanie rozwiązania.
Ostatnio zmieniony przez Apolonia 2019-05-11, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-05-11, 13:11   

A ja mam CCS Combo2 i możliwość ładowania około 100 kW DC.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-05-13, 04:29   

jas_pik napisał/a:
@czerwonyszlak
Mam na zbyciu EVSE do powieszania na ścianie ( z gniazdem type2) na jedną fazę 32A jeśli jesteś zainteresowany :)


Oferta aktualna ? Nastaw tylko 32A ? Z gniazdem type 2 bez kabla ?
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-06-07, 09:26   

http://altilium.pl/wp-con...-Mini-smart.pdf

Takie EVSE , noże ktoś ma ?
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-06-07, 15:43   

czerwonyszlak napisał/a:
A ja mam CCS Combo2 i możliwość ładowania około 100 kW DC.

ale coś nie chcesz korzystać z tej dobroci i szukasz sprzętu na domowe ładowanie

czerwonyszlak napisał/a:
http://altilium.pl/wp-content/uploads/2018/11/strona-katalogowa-Altilium-Mini-smart.pdf
Takie EVSE , noże ktoś ma ?


to drogi sprzęt, wiszący i raczej nie do zabrania w drogę, polecam go-e charger ten
ma 32A i wisi na wieszaku i daje się spakować w bagażnik lub tańszy JUICE CHARGER 1
ma podobne zalety jak pierwszy.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-06-17, 06:42   

https://www.emiter.com/pl...iew&catalogue=3

Polskie firmy trzeba popierać. :)
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-06-17, 15:08   

popieram Ciebie, link - ale brzydactwo
przy linii kota, aż nie przystoi
 
 
Wiseguy


Dołączył: 17 Gru 2018
Posty: 10
Wysłany: 2019-06-18, 13:25   

a może chcecie "ładowarki z terminalem płatniczym? https://www.facebook.com/EVMeterPolska/
_________________
Fiat 500e
evmeter.pl
https://www.facebook.com/EVMeterPolska/
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-06-18, 13:36   

A może już to widzieliśmy, za drogo żeby teściowa kasować.
 
 
rarek 
rarek

Wiek: 46
Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 157
Skąd: http://egear.pl/
Wysłany: 2019-06-28, 22:15   

czerwonyszlak napisał/a:
https://www.emiter.com/pl/katalogi?preview&catalogue=3

Polskie firmy trzeba popierać. :)


A to jest ładowarka??
czy tylko podaje napięcie AC do auta?
_________________
26s Lion 124Ah, 24S LiFePO4 30Ah; 66s2p NiMH 6,5Ah;
26s2p 53Ah lipol; 8s5p 5,8Ah Li-ion;
http://egear.pl/
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-08, 07:25   

To jest evse, dostałem ofertę z ogranicznikiem przepięć. m. in. Cena jak dla mnie za duża.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-08, 07:31   

https://www.smartevse.nl/

Może ktoś zna to evse ?
 
 
krawcu 

Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 631
Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 2019-07-08, 08:49   

Nie znam tego.
Używam takiego:
http://evbitz.uk/EVBitz.uk/Viridian_EPC.html
Dodatkowo jest tańszy.
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 2411
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2019-07-08, 08:52   

Jak chcesz coś porzadnego to ma na zbyciu kontroler Siemens CM-230 w dobrej cenie :)
https://cache.industry.siemens.com/dl/files/217/48460217/att_98660/v1/operating_instructions_ECC_CM-230_en-US.pdf

krawcu napisał/a:
Nie znam tego.
Używam takiego:
http://evbitz.uk/EVBitz.uk/Viridian_EPC.html
Dodatkowo jest tańszy.

Viridian jest kontrolerem w Rolecach :)
_________________
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-08, 09:55   

https://www.phoenixcontac...ef-a4c9a7f3813f
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 3053
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-07-08, 10:08   

jas_pik napisał/a:
Viridian jest kontrolerem w Rolecach
Nie wiem czy to Viridian robi kontrolery dla Roleca, ale nawet jeśli to są to dwa różne urządzenia, nawet LEDy mają inaczej sterowane.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-09, 10:39   

http://evracing.cz/simple-evse
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-07-09, 12:49   

no i wróciliśmy parę stron do tylu, były już linki czeskich evse,
bo oni robią je najbardziej funkcjonalne male i mobilne
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 63
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-10, 12:44   

Szkoda że Czesi nie zrobili gotowych zestawów do montaż jak w linku wyżej.Nie mam wiedzy i umiejętności aby sobie zmontować evse z tym sterownikiem,cena bardzo atrakcyjna.
 
 
Apolonia 

Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 600
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-07-10, 18:52   

Napisz do Petra to Ci zrobi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11