SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RaveN
2012-08-23, 08:05
Opel Ampera
Autor Wiadomość
arekb

Dołączył: 12 Mar 2017
Posty: 12
Wysłany: 2019-05-15, 16:11   

PatrykS napisał/a:
arekb napisał/a:
ak ktoś ma ochotę to można podesłać sam dysk twardy z radia/nawigacji Ampery ale nie odpowiadam wtedy za dane bo to dyski kilkuletnie.
Hmm, kuszące, to zwykły dysk? Wtedy można by zrobić kopię i ją wysłać Tobie, powinna zadziałać. Chyba że samochód jakoś się mocno przywiązuje do numeru seryjnego dysku lub jego modelu.


Dysk jest zablokowany i nie ma możliwości bez zdjęcia blokady się do niego dostać.
 
 
kalex 

Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 363
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-05-15, 22:25   

No ale węgier pisze że odblokował go programem "zu.exe" - to Patryk chyba by ogarnął?
 
 
Rafał 
Opel Ampera


Dołączył: 26 Lis 2016
Posty: 158
Skąd: Toruń
Wysłany: 2019-05-18, 12:58   

kalex napisał/a:
No ale węgier pisze że odblokował go programem "zu.exe" - to Patryk chyba by ogarnął?


Proszę zauważyć, że ten zabieg z nawigacją dotyczy tylko przedliftów. Chyba, że coś mi umknęło.
 
 
kalex 

Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 363
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-05-18, 16:00   

:?:

W poliftach przecież są mapy Polski , to poco tam grzebać.
  
 
 
Rafał 
Opel Ampera


Dołączył: 26 Lis 2016
Posty: 158
Skąd: Toruń
Wysłany: 2019-05-18, 17:44   

kalex napisał/a:
:?:

W poliftach przecież są mapy Polski , to poco tam grzebać.


Chodzi o update do 2018.
 
 
granit 
Opel Ampera


Wiek: 32
Dołączył: 19 Maj 2018
Posty: 121
Wysłany: 2019-05-19, 09:12   

arekb napisał/a:
Ktoś ma ochotę na mapy całej Europy dla Ampery to zapraszam.
Pokrycie całej UE albo i więcej.
Wersja z roku 2018.

Bazuje na oficjalnie dostępnych ze strony aktualizacjach map Volvo.

Mapy zaktualizuje w u mnie w Ostrowie Wlkp.
Nie ma gadaczki w języku polskim ale jest w niemieckim/angielskim.
Sprawdźcie proszę czy działa u Was w aucie głos po polsku ? Ale pewnie musielibyście być w zasięgu mapy. Wydawało mi się że u mnie test po polsku działa.

Jak ktoś ma ochotę to można podesłać sam dysk twardy z radia/nawigacji Ampery ale nie odpowiadam wtedy za dane bo to dyski kilkuletnie.

Koszt aktualizacji 290 zł brutto


Super:) Rozumiem, że w przedlifcie będzie mapa PL i inne Europy Wschodniej po tym zabiegu?
 
 
arekb

Dołączył: 12 Mar 2017
Posty: 12
Wysłany: 2019-05-19, 19:42   

W moim przedliftowym 2012 zrobiłem aktualizację map , mam dysk SATA.

Wczoraj był kolega z rokiem 2013 mający kamerę rozpoznająca znaki i miał dysk IDE (PATA). Dziwna sprawa. Niestety poległem.

Aby się dostać do dysku zdejmujemy ramkę wokoło dźwigni zmiany biegów pociągając tył ramki w górę, później do tyłu. Następnie odkręcamy dwie śrubki 7mm u dołu panela radia po czym pociągamy całość radia do siebie.
Dysk znajduje się za blaszką zaraz pod napędem CD.

Operacja u mnie polegała na wyjęciu dysku, zdjęciu zabezpieczenia z dysku za pomocą zu.exe podpinając dysk do starego komputera z DOS. Dalej należy zamienić pliki map. na FB jest opis po węgiersku. Google translate i można działać...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 13