Zlot 2020
SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
EVSE Kopp Type1 ktoś zna?
Autor Wiadomość
Mmnet 

Dołączył: 02 Gru 2019
Posty: 7
Wysłany: 2020-01-18, 18:56   

PatrykS napisał/a:
jas_pik napisał/a:
TTTM ( czyli ten typ tak ma)
Potwierdzam. Chyba dla bezpieczeństwa zrobili - typowe gniazdka na długotrwałe obciążenie mogą 10A, jak widzisz lepsze to zwiększasz na 16, ale następnym razem już może w innym gniazdku mógłbyś zapomnieć zmniejszyć z powrotem na 10.


No tak, ale EVSE zamknięte w zamkniętej skrzynce z gniazdem przemysłowym 16A, wystaje tylko wtyk do samochodu, żona podjeżdża, wtyka i idzie dalej. A tak muszę jeszcze nauczyć obsługi guzikologii Kopp'a żeby 16A włączyła. ;) No i musi o tym pamiętać :)
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 3294
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-18, 23:26   

Mmnet napisał/a:
No tak, ale EVSE zamknięte w zamkniętej skrzynce z gniazdem przemysłowym 16A, wystaje tylko wtyk do samochodu, żona podjeżdża, wtyka i idzie dalej. A tak muszę jeszcze nauczyć obsługi guzikologii Kopp'a żeby 16A włączyła. No i musi o tym pamiętać
Przyznaję - nie jest to wygodne.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
metu 


Dołączył: 20 Lip 2015
Posty: 123
Skąd: Katowice
Wysłany: 2020-01-19, 20:07   

Mmnet napisał/a:
Słuchajcie, w jaki sposób na stałe ustawić 16A?
Przeprogramowalem HW6 i teraz startuje na trzeciej diodzie (czyli 10A).
Wg instrukcji wyłączyłem przyciskiem O, następnie wcisnąłem na 5 sekund I oraz O i ustawiłem maksymalne 5 diód czyli 16A. Po kilku sekundach ten tryb ustawienia pradu się sam wyłącza, EVSE startuje na 16A natomiast po wypięciu wtyczki od samochodu i wpięciu ponownie (lub po wyłączeniu EVSE z sieci) ponownie ustawia się na trzeciej diodzie czyli 10A.


Pewnie gdzieś w sofcie będzie prąd startowy...
 
 
Mmnet 

Dołączył: 02 Gru 2019
Posty: 7
Wysłany: 2020-01-20, 14:15   

metu napisał/a:


Pewnie gdzieś w sofcie będzie prąd startowy...


Napewno. Ale bez źródeł ciężko będzie znaleźć :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12