Zlot 2020
SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Tesla model 3
Autor Wiadomość
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-22, 15:11   

restart to kilka minut zawsze teraz robie. Dzisiaj coś sama sie wlaczyla. Zona mi mowila ze nagle blysnela sama światłami :mrgreen:

mowie Ci ona zyje
za to ją lubię :mrgreen: przynajmniej nie gada
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
lookash_c
lookash_c

Dołączył: 02 Sie 2019
Posty: 83
Skąd: Niecki / Białystok
Wysłany: 2020-03-22, 15:16   

_Jeszcze_ nie gada.
Może się okazać, że któregoś ranka, po kolejnym update... ;-)
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-22, 15:25   

Ja głównie słyszę, że oddycha.
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-22, 15:31   

Jest jeszcze jeden patent. Gdyby Ci straciła kontakt ze smarfonem to jest myk (dla mnie dziwny) trzeba włączyć tryb samolotowy :mrgreen: i go za chwilę wyłączyć

:mrgreen: kto nie ma Tesli ten nie zrozumie. Powiem więcej... kto ma tez nie kuma wszystkiego :mrgreen:
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-22, 19:05   

Czyli potwierdzone, że Tesla w Model 3 nie dostarcza
TIRE REPAIR KIT (zestawu naprawczego do opon)
Tesla sprzedaje coś podobnego co stosuje koncern FCA
https://allegro.pl/oferta/kompresor-fix-go-etui-9077040896
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-22, 19:38   

Taki badziew mam W Ducato /kamper :shock:
Ale to wsio rybka . Byleb sie rozmiar opony m/w zgadzał
jak Ci wyrwie dziure to nic nie pomoze .
Olac i albo asisstance lub zapas

A do tego przy tym cisnieniu to ta pompka niedodyma .
jak pompowałem orginały na stacji to podszed facet zdziwiony ,że tak wysoko pompuje .
na zimowkach jeździłem normalnie na ok 2,5 Bara czyli to chyba 36 ?? PSI
Teraz tz zmniejszyłem . A zasieg mam w nosie

Nie pamiętam ale niby ma być 47 PSI ja mam max 42 ??
Nie pamietam bo przez te koła leże ( do jutra):mrgreen:
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-22, 19:50   

To są produkty FIX&GO które dedykuję się do dostawczakow FCA.
Z powodu podobienstwa wygląda na to, że i Tesla to oferuje w Shop.
Do wszystkich Zoe mam tez zapas klucz i lewar, przeznaczone na trasę.
Mimo to warto mieć i zestaw aby dopompować lub na małe dziurki.
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-22, 19:54   

jakis facet w USA zrobił stelaz do bagaznika i nawet na tym kase trzepie . zapas idzie na bocznych podpórkach do góry na maxa w bagazniku .
wszystko zalezy od stylu zycia ... ja ma w nosie . Jest Ass i z PZU i PZMOt łacznie holowaniem laweta do domu to mam to ...
Ale mówie , wszystko zalezy od ???
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-22, 20:01   

Ja jeździłem quadami przez lata, tam naprawiałem sporo dziur kołkami,
łatami, a pompowalem nabojami do syfonu. W polu czy lesie kiepsko się pcha.
Assistance też nie było. Znasz to z karawanu, trzeba sobie jakoś poradzić.
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-22, 21:19   

No to chyba lepeij zestaw ze szpikulcem i tak jak profesjonalnie . Tylko kompresorek konkretny a nie takie g ... Bo o sie przegrzeje gdyby był całkowity kapeć .

Ja motocyklami . I taka HD Elekctra Glide z 350 żywej wagi przy pasie napedowym ....w trasie jest wyzwaniem . zawsze bralismy lawete bo szkoda czasu . A udowadniac niczego nie trzeba . Syficzna robota .
HD mial Ass i do warsztatu ale tez nie bylejakiego.
Gorzej niz w aucie .

Na marginesie jak w kamperze walnie opona wystrzał to rozrywa pół styropianowej budy - tam też spore cisnienie
W Tesli pewnie urwie błotnik ?

11.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 238,51 KB

_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-25, 08:35   

Efekt jest, po rozlaczeniu HV auto przeszło na 12V i zapomniało o błędzie.
Niestety wyłapalo inny błąd, błąd bezpieczeństwa, możliwe, że z powodu
demontażu drzwi przez lakiernika. Jest tam czujnik uderzeniowy.
Oprogramowanie się wznowiło, ale tylko do wersji z 2019 roku, bo od
sierpnia nie było aktualizowane. Obecnie opisuje je jako aktualne.

P.s.
Bronek oby Cię nie ewakuowali z miejsca zkoszarowania.
  
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-25, 15:01   

od Pn w domciu i w .... procedury kontrolne odbyte . oprogramowanie dziala .i hardware też :mrgreen:

A na marginesie 5 dokturek utytułowanych doświadczonych wielospecjalizacyjnych !!chciało zrobic test pielegniarce starej i lekko kaszlacej ze zlym srednio samopoczuciem . . ( zataiła głupia baba kontakty z Włochami).

NIE DA RADY ... tylko poslom i rządzącym, nie liczy sie że watpliwości mają lekarze !!!
sanepid odmówil , oddz zakaźny też ....trzeba zdychać ..
czyli gdyby była ??? zakażająca to Chu .. bombki ... codziennie ma kontakt z pacjentami !

Pogoniły do domu ale nawet ja kwarantanna nieobowiązuje , bo nikt sie nie perzejął .

.Umieraja gdzies w Lombardii ??? Ale my nic do Lombardu nie dawaliśmy ??/ To o co chodzi ??

tak wygląda rzeczywistość o innych aspektach nietelwizyjnych nawet nie bede gadal .
Gowin mial racje tzreba iśc i leczyc dusze , to waznijsze. Zero srodków ochronnych ...itd .
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 3393
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-03-25, 15:34   

Olaboga co Wy tam macie w Kołobrzegu - dźuma? cholera? malaria? dyzenteria? gruźlica? wziewna odmiana HIV? grypa? inwazja kleszczy? komarów? meszek? much? żab? Brrr...
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
spairo 

Wiek: 63
Dołączył: 29 Gru 2018
Posty: 61
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2020-03-25, 15:43   

- a we Wrocławiu zbieramy jedzenie na kwarantannę.

kwarantanna21dni.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 399,1 KB

 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1485
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2020-03-25, 16:26   

Bronek, powód jest prosty i pewnie Ci znany. Statytyki mają pozostać na niskim poziomie. Nieważne kto na co umiera, statystyki mają być ok.

Ba - nawet maseczek sobie nie można kupić, bo polski rząd zgłosił się bezpośrednio do alibaby (właściciel aliexpress) żeby zablokować wysyłkę maseczek do Polski. https://www.rp.pl/Handel/...-do-Polski.html

Mają przy tym świetne wytłumaczenie na powód - żeby zablokować spekulacje. Czyli maseczka za 7PLN z apteki jest ok, a za 70 centów z aliexpress to spekulacje :D
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-25, 17:06   

PatrykS napisał/a:
Olaboga co Wy tam macie w Kołobrzegu - dźuma? cholera? malaria? dyzenteria? gruźlica? wziewna odmiana HIV? grypa? inwazja kleszczy? komarów? meszek? much? żab? Brrr...

Nie tylko Kolobrzegu ale i w Koszalinie I nie tylko w lecznictwie otwartym ale i szpitalach ....
? Przerazasz mnie . No ale w Twoim wieku jeszcze jest sie nieśmiertelnym ...
Akurat w ciagu tygodnia bylem po obu stronach medycznej barykady .
Z mojej strony gdyby u nas pojawiły sie Wlochy ... a złamiesz noge to Ci żona będzie musiała łupki zalożyc , bo nie bedzie nic dzialalo .. Póki co i oby tak zostalo

OK The End
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
  
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 3393
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-03-25, 17:11   

Bronek napisał/a:
OK The End
Tak, lepiej zakończmy, szkoda fajnego forum :-) Najlepiej jak by moderator usunął.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-26, 20:06   

Jaki pendrive polecacie do trybu strażnika?
Piszą że minimum 32GB 2.0 USB
Warto 64GB czy 128GB czy jeszcze wiecej
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-26, 21:31   

Ja mam uniwersalny czyli 3 rodzaje usb
Można też czytnik z SD
Czytnki sa tez kombinowane Oglądałem na tablecie z USB typu C i dlatego warto mieć taki jaki jest w sprzęcie uzywanym
Mam 128G
Ale ..jak zwykle bywa z rejestratorami ....nigdy nie oglądam . I mam nadzieję ze nie będzie potrzeby.
Sentry mode żre prąd w zależności od ilości zdarzeń.
Do tego stand by summona też. Nie ma to znaczenia gdy jeździmy codziennie lokalnie
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
 
 
ken-wywietrznik

Dołączył: 24 Lut 2020
Posty: 14
Wysłany: 2020-03-27, 10:21   

Apolonia napisał/a:
Jaki pendrive polecacie do trybu strażnika?
Piszą że minimum 32GB 2.0 USB
Warto 64GB czy 128GB czy jeszcze wiecej


Polecamy dysk SSD zamiast pendrive'a.

Pendrive'y ogólnie nie są budowane do ciągłego zapisu i odczytu, więc przy nagrywaniu dashcam szybko (po miesiącu - dwóch) padają. Z kartami SD jest loteria.

Chyba ogólny consensus jest taki, że najprościej kupić dysk SSD dobrej firmy, który się sprawdza przy ciagłych zapisach danych. Jak ja sprawdzałem to wszyscy polecali Samsung T5 SSD (https://www.techradar.com/reviews/samsung-portable-ssd-t5) i taki kupiłem (500 GB bodajże). Używam trzy miesiące, wszystko okej. Raz mi się trafił komunikat, że coś z szybkością zapisu dashcam nawaliło, ale przy następnej przejażdżce juz wszystko było okej.
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 1485
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2020-03-27, 10:57   

Jest jeden ogromny plus SSD do takich zastosowań - jeśli jakiś fragment dysku nie będzie się już nadawał do użytku to sterownik podmieni go z komórkami z bufora, który nie jest używany i jest stworzony specjalnie do tego celu. Więc nawet gdy na dysku zaczną się pojawiać pierwsze problemy to tak naprawdę sterownik sobie z tym poradzi i dysk będzie nadal służył bezproblemowo. Do tego sterownik będzie równowmiernie rozkładał dane na wszystkie komórki dysku, żeby go równomiernie zużywać. Czyli im większy dysk, tym dłużej posłuży.

Z testów dysków SSD wynika, że dyski 500GB wytrzymują zapisy danych idące w petabajty ;)
 
 
wodnik7
teslanacodzien.pl

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 1452
Wysłany: 2020-03-27, 16:05   

Ja tez polecam SSD, tanie sa, 512GB i masz spokoj.
_________________
https://www.teslanacodzien.pl - rzetelnie o teslach, ktorymi jezdzimy. Porady, informacje, technika. Warto czytac!
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1064
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-03-27, 19:50   

Czy w Model 3 jest Netflix i Youtube?
U mnie nie znalazłem.
 
 
Bronek 
Leaf40/TM3AWD/LR


Dołączył: 23 Mar 2018
Posty: 1220
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 2020-03-27, 20:46   

Jest w zakładce Theater obok Arcade
Np tu https://youtu.be/f99a58iztpg?t=3m5s

Akurat Netfixa nie oglądamy .To dobre dla stojących pod ładowarkami .. YouTube loguję się swoim kontem, ale też sporadycznie . Moze kiedys sie przyda ??? Ale fajnie że jest .

Wygodniej dla mnie na własnym tablecie na kolanach itd . Jak to w Tesli jest raczej dla jaj.
.................................................
Ale tu korzystałem gdy Szanowna M , była na zakupach ... https://youtu.be/Dht3-pHx5R8

Tu masz takie, czasem lakoniczne i oczywiste filmiki ale ciagle ich przybywa https://www.youtube.com/c...EUPXEGsRy5mrRuw

................................................................
Chyba że ?? mapy masz satelitarne ???

Cytat:
Łączność standardowa i premium
Dodatkowa opłata wejdzie w życie w styczniu 2020 roku. Dotknie właścicieli modeli S, X i 3, którzy zakupili swoje pojazdy w drugiej połowie 2018 roku i później. Wszyscy oni dostali od Tesli wiadomość e-mail o zbliżającym się końcu ich bezpłatnego dostępu do wybranych funkcji multimedialnego systemu związanych z łącznością.
_________________
Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD
  
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 40
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 418
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2020-03-28, 09:58   

Apolonia napisał/a:
Czy w Model 3 jest Netflix i Youtube?
U mnie nie znalazłem.

Apolonia kupiłeś wersje z USA czy EU?? Pochwal się co i jak. Nie masz YT i NETFLIXA bo masz stary soft. Jak się nie mylę to dopiero w v10 były te dodatki. Musisz zaktualizować tę swoją bryczkę:) Jak wersja USA to będzie trochę gorzej ale da się to zrobić.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14