Audi E-TRON ile to "pali" |
Autor |
Wiadomość |
napradpoPolsce
|
Wysłany: 2020-07-22, 06:11 Audi E-TRON ile to "pali"
|
|
|
Witam
Poniżej link do pomiarów Audi E-TRON
https://youtu.be/ocz9h6ixxAw
Jeśli ktoś jest zainteresowany poznaniem modelu zapraszam do subskrypcji i ustawienia powiadomień, od dziś przez 10 dni będzie codzienny materiał z testów
Zapraszam serdecznie:
https://www.youtube.com/napradpoPolsce
Na wstępie dodam że auto to jako elektryk całkiem przemyślane (abstrahując od ceny)
Będę wdzięczny za wsparcie kanału jeśli ktoś może (sub,łapka,komentarz)
Mase pracy jest z tym nagrywaniem a kanał słabo rośnie :(
Pozdrawiam serdecznie
Michał |
|
|
|
 |
Ekolega
BMW i3 94ah

|
Wysłany: 2020-07-22, 20:05
|
|
|
Michale... ogladam twoje filmy czasem, rosnie slabo bo nie gniewaj sie ale przynudzasz, a konkretow w twoich filmach nie ma za wiele, nie robisz ciekawych podsumowan, nie podajesz konkretnych danych z ladowarek itp. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-07-23, 06:14
|
|
|
Ekolega napisał/a: | Michale... ogladam twoje filmy czasem, rosnie slabo bo nie gniewaj sie ale przynudzasz, a konkretow w twoich filmach nie ma za wiele, nie robisz ciekawych podsumowan, nie podajesz konkretnych danych z ladowarek itp. |
Nie podajesz konkretnych danych o zużyciu, tylko jakieś bzdurne testy krótkoodcinkowe.
Na takich odcinkach i przy takich prędkościach, to i benzyniak spali 3l.
Ale normalnie pali 9l - i to jest jedyna wartość którą warto podać.....
Dla elektryka podobnie - żużycie z całości eksploatacji/długiej trasy by się bardziej przydało.
Np. to że sobie baterię naładujesz w domu i podgrzejesz auto, a dopiero potem skasujesz liczniki i zaczniesz pomiary zużycia, ma decydujący wpływ na zafałszowanie danych które podajesz.
Jak to ma być test zużycia, to zostaw samochód przed domem i grzej go z baterii (naładowanej wcześniej, albo na mieście) - od razu Ci zimą wzrośnie o 1/3 i będzie bardziej zgodne z realnie uzyskiwanymi wartościami. |
|
|
|
 |
Bronek
Leaf40/TM3AWD/LR

|
Wysłany: 2020-07-23, 07:46
|
|
|
A moim zdaniem te filmiki trafiają do normalnych ludzi co nic nie wiedzą lub mało o EV , a "chcą i boją się".
Pojedyńcze przypadki .. nie medyczne jeszcze co prawda, liczą każdą kroplę prądu i przeżywają jak mrówka okres każdą zużytą kWh.
Wystarczy jeden Bjorn Nyland i jego zaangazowanie.
Owszem nie zgadzam sie z Autorem w wielu przypadkach , ale to normlne , bo każdy z nas ma inne nawyki i przyzwyczajenia i lubi być ten jedynym mądrym .
Dlatego uwazam ,że to fajny spokojny kanał i warto go promować . Choć dla mnie już niepotrzebny i z racji iż te auta mnie kompletnie, póki co nie interesują .
A ad AUDI - nawet za darmo NIE. Kompletnie poprzewracało mi sie we łbie jesli chodzi o ten pseudo blicht guziczkowo/chromowo/skórowy. I już wiem dlaczego kiedyś i teraz podoba mi się jeszcze np I3 |
_________________ Komarek; 6 motocykli; Syrenka; Polonez; CITROËNY 2xBX ;XM; Hyundai; Audi; Renault Clio, Scenic; Peugeot; Chevrolet SSR; Merc.Gela; Mini; Fiaty: Maluchy, Doblo, Kampery (Mcluois i Rapido);Toyota; Ford ;Wrangler; Nissan Leaf 40 ;Tesla LR-AWD /FSD |
|
|
|
 |
bro
|
Wysłany: 2020-07-23, 08:54
|
|
|
Mi tam obojętnie co mówisz w swoich filmach, bylebyś nie zakładał do każdego filmu osobnego tematu, dzięki |
|
|
|
 |
vwir
Vectrix, Leaf
|
Wysłany: 2020-07-23, 09:05
|
|
|
Jeśli chcesz żeby to miało sens, to pytaj i rozmawiaj z ludźmi, a nie narzucaj im się. Na 15 Twoich postów 13 to nowe tematy. Tylko 2 razy dopisałeś się gdzieś odpowiadając na pytanie. Sorry, ale gdy widzę że masz gdzieś mnie i moje zdanie, a jedyne w co się angażujesz to żebranie o wchodzenie na kanał, to ja podziękuję. Nie da się prowadzić kanału w oderwaniu od widzów. |
|
|
|
 |
mmazi
2xEV

|
Wysłany: 2020-08-17, 09:17
|
|
|
Jeśli mam być szczery, to filmiki są jakie są, ok. Ale mnie osobiście denerwuje "fe no me nalny" albo "najlepszy". A mówisz tak przy każdym aucie jakie dostajesz na testy. Więc słabe to. A z całym szacunkiem, udowadnianie na siłę, że jadąc autostradą 90km/h zajadę dalej... to już kompletnie do mnie nie trafia.
Bjornem nie będziesz, chociaż ci tego życzę... |
_________________ Spark EV , eNiro 2020, |
|
|
|
 |
|