SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: RaveN
2012-08-23, 07:05
Opel Ampera
Autor Wiadomość
Marcel01 
Marcel01


Wiek: 60
Dołączył: 26 Sie 2018
Posty: 35
Skąd: Piekary Śląskie
Wysłany: 2021-01-10, 07:09   

„akumulator zimny wtyk za ciepły” - ten komunikat (Ampera 2013 polift) pojawiał mi się sporadycznie w okresie kiedy temperatura powietrza była poniżej -2 st. - tylko po wyjeździe z ciepłego (ok 20-23 st. C) garażu.
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=rdr1MSz8jds
 
 
Rafał 
Opel Ampera


Dołączył: 26 Lis 2016
Posty: 190
Skąd: Toruń
Wysłany: 2021-01-17, 13:37   

Czujniki ciśnienia w kołach po prawej stronie pojazdu jakiś czas temu zaczęły pokazywać niezmiennie ciśnienie 220 i 200, czyli chyba jakieś defaultowe.

Nabyłem coś takiego:

Czujniki ciśnienia

Po kilku kilometrach od zamontowania same zaczęły prawidłowo pracować:)

Poza brakiem logo GM wyglądają identycznie.
  
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 3727
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2021-01-17, 16:19   

Rafał napisał/a:
Nabyłem coś takiego:

Czujniki ciśnienia
Dobrze wiedzieć. Ja do zimówek zainwestowałem w komplet używanych od Insignii, jakieś 2 stówy z hakiem mnie to parę lat temu wyszło.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
Maxi 


Dołączył: 28 Paź 2017
Posty: 98
Skąd: Płock
Wysłany: 2021-01-17, 19:28   

Rafał rozbierz stare... pewnie tylko baterie padły
 
 
Rafał 
Opel Ampera


Dołączył: 26 Lis 2016
Posty: 190
Skąd: Toruń
Wysłany: 2021-01-18, 12:50   

Maxi napisał/a:
Rafał rozbierz stare... pewnie tylko baterie padły


Próbowałem, ale są zalane czarną żywicą bardzo wredną do usunięcia bez uszkadzania elektroniki.
 
 
kalex 

Dołączył: 11 Gru 2016
Posty: 417
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2021-01-18, 14:23   

Trzeba wyciąć tylko baterię. Przykładasz 5 złotówkę po stronie plastikowej przy krawędzi , od strony wentyla. Tak jest ułożona bateria. Można na gorąco ją wykroić. Problem w tym że bateria jest zgrzana do styków. Nową baterię trzeba także zgrzać ze stykami , co nie jest proste. Dawno temu próbowałem reanimować w Renault , ale poległem na zgrzewaniu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 12