SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Tesla Shuttle

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie o podłącznie kontrolera Golden Motor HPC500H
Autor Wiadomość
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-05-02, 10:13   

Czy ktos posiada taki regulator?
Mam kilka pytan do kogos kto ma taki regulator, lub moze zna sposoby jego podlaczenia?
Instrukcja niby jest ale jest pelna bledow i niedomowien - cos mam wrazenie ze chinczyki tlumaczyli na angielski
http://www.devi-motion.co...--48v-600a.html



1. Nie bardzo rozumiem jak podlaczyc PB-6 do niego - z regulatora wychodzi 5 kabelkow (nie tak jak obrazku powyzej) a z pedalu gazu 3 ... nie chce cos "skrzanic".
hamulec - jest tam pin 8-10 a do odzyskowego jest 13 ... w instrukcji jest tak niejasne napisane jak to podlaczyc ze wole zapytac ... ktory pin powinien byc zwierany aby dzialalo odzyskowe?
2. Ma ktos kabelek przylaczeniowy i oprogramowanie do niego?

3 .Ostatnie pytanko - co to jest za konektor? Potrzebuje kupic kilka takich (damskich i meskich) tylko potrzebowal bym jego nazwy - zna ktos moze?

 
 
Dzielek 

Wiek: 43
Dołączył: 02 Maj 2013
Posty: 1
Skąd: Poznan
Wysłany: 2013-05-02, 11:04   

Witam !!!

Chyba pierwszy raz na tym forum.

Odpowiem na 3 pytanie.
To są złącza Tyco typu SUPERSEAL. Można je zakupić w sklepie FARNELL w sieci.
Poszukaj po nazwie. Uwaga, te złącza składają się z kilku elementów: obudowy, styki, uszczelniacze na przewody i wtedy są wodoszczelne.
Stosowałem je i polecam.

Pozdrawiam
Dzielek
 
 
tomasz_kombi 

Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 296
Skąd: Zagłębie
Wysłany: 2013-05-02, 12:32   

Wtyczka z 5 kabelkami (czerwony, czarny, zółty, zielony, niebieski) jest do czujników hala w silniku.
Nie ma wtyczki z trzema przewodami ?
Rozumiem, że masz taką przejściówkę jak na zdjęciu w tym temacie ?
http://endless-sphere.com...HPC500H#p619298
_________________
Moje gniazdka: praca
 
 
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-05-03, 09:03   

Widze ze admin przeniosl do nowego tematu :)

Dzieki za info o konektorze - przynajmniej wiem czego szukac.
Co do kabelkow - to jest odrobine inaczej opisane na instrukcji i inaczej na schemacie - albo literowki albo bledy (z powodu tlumaczenia czy cos ...)

Nie mam tej przejsciowki - ale 75 euro za nia to nie dam .... troche drogo.
Jak by ktos mial to moze mogl bym skopiowac .. tam sa tylko 4 przewody komunikacyjne wiec filozofi nie ma. Pewnie tylko 2 z nich sa wykorzystane.

Jesli ktos podlaczal taki regulator to chetnie wyslucham rad
 
 
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-05-27, 14:54   

Nikt nie ma takiego regulatora i kabelka do jego programowania?

Próbowałem podłączyć mniejsze napięcie (tylko 5 aku) ale nie chce ruszyć - nie wiem czy nie był zablokowany kontroler np minimalnym napięciem zasilania czy coś.
Bardzo bede wdzięczny za wszelkie praktyczne uwagi.
 
 
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-05-29, 14:20   

Mam kolejne pytanie
Silnik BLDC - Wyraznie slychac nierowna prace silnika - tak jak na przyklad jeden z cylindrow by nie dzialal w spalinowym. Poza tym silnik ma martwy punkt. Jak stanie w miejscu to nie moze sam ruszyc trzeba go pochnac ....
Czy szukac przyczyny w hallu , silniku czy regulatorze?
 
 
tomasz_kombi 

Dołączył: 25 Sie 2009
Posty: 296
Skąd: Zagłębie
Wysłany: 2013-05-29, 15:20   

Stawiałbym na czujnik ale nie koniecznie musi to być jego uszkodzenie. W pierwszej kolejności sprawdź dokładnie połączenia. Może być brak styku.
_________________
Moje gniazdka: praca
 
 
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-05-29, 15:23   

Mam WL-III pedal gazu - zamiast niego podlaczylem manetke halla ze skutera - efekt ten sam ... no hyba ze oba sa posute .... gdzie dalej szukac?
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1387
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-06-01, 14:21   

Czujnik halla w silniku, a nie w manetce.
 
 
Notoco 

Wiek: 47
Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 140
Skąd: NL
Wysłany: 2013-06-01, 14:29   

Przemierzylem wyjscia z czujnika z silnika - maja od 0-4V - w zaleznosci od polozenia.
Chyba tyle powinno byc ...
Udalo mi sie scignac oprogramowanie do niego ale nie mam kabla - mial ktos taki kabel?
Moze podpowiedziec jak taki zrobic?
Mam juz wszystkie wtyczki .... :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12