SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 500e California
Autor Wiadomość
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 1653
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-16, 22:58   

A tego niebieskiego z Sopotu znowu spotkałem wczoraj na ładowarce.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
perszing1800

Wiek: 29
Dołączył: 17 Lis 2015
Posty: 24
Skąd: Jastrzębie-Zdrój
Wysłany: 2016-10-22, 12:01   

Jak tam Fiacio,uruchomiony już?
 
     
bartoszm

Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 11
Wysłany: 2016-10-29, 19:53   

Zapraszam do zakupu

http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6yD1Ux.html
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 1653
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-10-29, 21:03   

Kurcze, coraz więcej ich w Polsce - w tej chwili na Allegro nawet dwa :-) Żeby też tak jeszcze miały tu serwis te fajne autka.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
bartoszm

Dołączył: 27 Sie 2016
Posty: 11
Wysłany: 2016-10-29, 21:45   

Myślę, że jeśli egzemplarz jest w odpowiednim stanie, tzn nie jest naprawiony na sztukę, to nic z nim się nie będzie działo, tym bardziej auta z roczników 2015 2016. W planach mam zakup kompa serwisowego boscha który będzie obsługiwał 500e.
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 44
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2016-10-30, 22:09   

PatrykS napisał/a:
Kurcze, coraz więcej ich w Polsce.....


sprawdzajcie czy fiaciki miały zrobiony ostatni update serwisowy,

https://www.mopar.com/en-...lls/search.html


mnie się trafił bez, :-(
ale złapałem gościa na us-forum który pracuje u fiata,
no i obiecał ze załatwi książkę naprawcza i ten nowy soft,
ale jak na razie cisza :-/

ten pdf najlepiej wydrukować i wozić w aucie :roll:
przynajmniej ostatnie strony
http://www.evsafetytraini...%20826%20aa.pdf
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
ozana
Czechy


Dołączył: 01 Kwi 2014
Posty: 27
Wysłany: 2017-01-01, 14:20   

Deal of the year? Used Fiat 500e electric cars at $6,500?

Now, it appears that the earliest of several thousand Fiat 500e electric cars first leased during 2013 are coming back to Fiat dealers at the end of their leases.

And, wow, are their prices low. How about wholesale auction prices of slightly over $4,000?
http://www.greencarreport...ic-cars-at-6500
_________________
German E-Cars STROMOS AT (41.500 km)
 
     
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2751
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-01-01, 15:35   

O prosze i to jest sensowna cena za to cudenko, czyli u nas ok. 30tys czyli w cenie trojaczkow :)
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 1653
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-04-18, 21:42   

Dziś przy ładowarce spotkałem takiego szarego na gdańskich rejestracjach.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
qwas0987

Dołączył: 29 Mar 2017
Posty: 30
Wysłany: 2017-04-20, 11:43   

maniek, jaki jest los tego Fiata - jeździ ?
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 44
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2017-05-09, 08:29   

qwas0987 napisał/a:
maniek, jaki jest los tego Fiata - jeździ ?


śmiga jak "małe ferrari" :-P

sorry, długo mnie tu nie było, bylem zakręcony rożnymi sprawami,
w międzyczasie ściągnąłem trzeciego F500 dla córki (ma prawko od 6 tygodni :) )
był lekko stuknięty w drzwi i miał wywalona poduchę, jest już zrobiony ale nie jeździ :-( ,
chłopaki wykasowali wszystkie błędy (poduszek etc.) ale pozostał jakiś jeden highvoltage,
niestety nie mam numeru błędu bo koleś nie zanotował,
( hardreset nie pomógł i dalej wyświetla limited power mode)
jak wrócę z delegacji to się zabiorę za niego.

Znacie może jakiegoś "znachora" na śląsku, który by mi temat ogarnął ?
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 44
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2017-05-12, 11:53   

wyczytałem że w lutym była następna akcja serwisowa S93(HIGH VOLTAGE BATTERY DEGAS VENT PLUGS)
czy ktoś myślał na tym w jaki sposób nasze fiaciki zaktualizować?

czasami mam takie wrażenie że rozpętałem mała burze :-P , po moim pierwszym poście,
wszyscy nagle zaczęli kupować F500e, większość to handlarze węszący łatwy zarobek,
wg. mojego importera przez ostanie 1/2 roku ściągnięto do Polski 20-30 autek.

Business-idea: ktoś kto ma pojecie i sprzęt mógłby zarobić krocie na serwisie
bo według ostatniej informacji FIAT- Europa nie ma i nie będzie tego robił,
no chyba że ruszy produkcja F500e w Tychach ale to dopiero za 2-3 lata, (jeśli w ogóle)
no i na zupełnie innych podzespołach silnik/baterie. :-/


NADAL POSZUKUJE "ZNACHORA" DO MOJEGO FIACIKA
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
Elektromaniak 

Dołączył: 28 Cze 2017
Posty: 16
Skąd: Tarnów/Kraków
Wysłany: 2017-08-07, 13:36   

Ostatnio się interesowałem takim Fiatem 500e i gościu chyba z okolic Gdańska miał do sprzedania i miał wpisane ze zrobiony update. Rozmawiałem z Nim, twierdził, że w salonie Fiata zrobił aktualizacje
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-08-09, 19:05   

Witam kolegów,
Dzisiaj otrzymałem fiata 500e ze stanów. autko też wyświetla limited speed mode i nie moge zresetować tak jak opisane było wyżej ( odłaczenie +, 60 sek, kluczyk 5 razy i nic) Kogo szukać i gdzie do reanimiacji??!!
Po za tym pożyczyłem ładowarke od kolegi od Mitsubischi i nie rozpoznaję pokazuję że podłaczone ale nie ładuje. No lipa troche. Może ktoś coś podpowie?!

POZDRAWIAM Seboo
 
     
Elektromaniak 

Dołączył: 28 Cze 2017
Posty: 16
Skąd: Tarnów/Kraków
Wysłany: 2017-08-10, 12:32   

Niby w instrukcji jest napisane, że tryb się uruchamia jesli temp aku jest zbyt wysoka lub zbyt niska...

Może jakiś czujnik temp przekłamuje, albo aku są za bardzo rozładowane...

Daj znać co ustaliłeś


ps. Chciałem wrzucić jpg ale limit przekroczony na forum...
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-08-12, 20:37   

Elektromaniak napisał/a:
Niby w instrukcji jest napisane, że tryb się uruchamia jesli temp aku jest zbyt wysoka lub zbyt niska...

Może jakiś czujnik temp przekłamuje, albo aku są za bardzo rozładowane...

Daj znać co ustaliłeś


ps. Chciałem wrzucić jpg ale limit przekroczony na forum...


Dzięki za wskazówki, musiałem wyjechać służbowo na 2 tygodnie wiec temat naprawy narazie odstawie na później. Po powrocie pod koniec miesiąca zabiorę sie za naprawę i diagnozę, dam znać co wyszło.
Pozdrawiam
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-08-29, 09:21   

Witam ponownie, wróciłem do domu i zabraliśmy sie za podłącznie kompa do fiaciorka. Nie widzi jako takich błędów, a auto dalej sie nie ładuje. Dzwonłem do Szczecina do Fiata lecz powiedzieli że moge go przywieść lecz nie wiedzą czy pomogą bo nie robili jeszcze żadnego elektryka i nie wiedzą czy w ogóle coś zrobią. Więc jestem znowu w czarnej d.... :oops:
Może ktoś podpowie gdzie podwieść fiaciorka, kto się trochę bardziej zna i pomoże w naprawie, może to jakaś pierdoła i autko ożyje.
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-09-05, 16:31   

maniek napisał/a:
OK, autko stoi u kuzyna (musiał laweta przewieźć),
podładował akumulator 12V i......nic się nie dzieje,
tzn. kolejność hamulec + kluczyk + D + gaz
a autko cisza :-/ ani drgnie
trakcyjne maja 65% energii a na zegarze mam informacje:
limited power mode
w instrukcji stoi ze ta informacja się pojawia
przy bardzo wysokich albo niskich temperaturach
a u niego było raptem 5°C
qrde o co tu chodzi macie jakieś pomysły?

Obrazek


Witaj Maniek

Mam dokładnie ten sam problem w swoim fiaciorku, może podpowiesz co zrobić lub gdzie szukać przyczyny wyświetlania się komunikatu "limited power mode"
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
maniek 

Wiek: 53
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 44
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2017-09-16, 08:48   

Witaj,
problem w tym że nikt ci tu nie pomoże, część nie ma pojęcia a reszta węszy interes,
takie mamy solidarne społeczeństwo :-(
jeśli masz taki błąd:
EVCU P0A0A-00 Aktiv High Voltage System Interlock Circuit "A"
wyślij mi na PW twój Email to podeśle lekarstwo

Niestety Limit na wszystkie załączniki na tym forum został przekroczony. Prosze skontaktować się z administratorem forum.
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-09-16, 09:49   

Zawiozłem autko do salonu fiata i chryslera, robią co mogą, wgrali najnowsze oprogramowanie i szukają.
Podzwoniłem po ludziach z ogłoszeń i nikt nic mądrego nie podpowiedział. Auto jak się nie ładowało tak się nie ładuje. :oops: :cry:
Myślałem że ktoś z forum co podpowie, ale idzie to mozolnie.
Maniek dzięki za odzew w Tobie cała nadzieja :lol:
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
wodnik7

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 603
Wysłany: 2017-09-16, 14:33   

na dorum sie pomaga, acz fiat500e jednak malo uzywany w kraju, wiec chyba dlatego odzweu brak:((
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-09-23, 14:53   

A wiec po kolejnych trzech tygodniach Auto Salon ze Słupska rozkłada ręce. Kolega Maniek podesłał informację gdzie, co i jak należy wykonać ale to chyba za trudne dla niektórych. Po niedzieli przewożę auto do Gdańska do Auto Ptak oni naprawiali już takie faiciki. Wiec znowu trzeba uzbroic się w cierpliwośc bo długa kolejka okolo 3 tygodni. Dam znać co i jak za niedługo.
Może informację z forum przydadzą sie przyszłym użytkownikom Fiaciorków.
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 1392
Skąd: Warszawa/Praga Płd.
Wysłany: 2017-09-24, 18:55   

Jaki system diagnostyczny ma ten serwis w Słupsku? Nich zrobią Ci zdjęcia błedów - i je opublikuj lub przeslij do mnie.
Postaram się przygotować dla Ciebie ALFAOBD dla Fiata 500E ( w którym działa) i sam będziesz mógł zobaczyć jaki jest u Ciebie problem - które błędy są wciąż aktywne.
_________________
https://www.facebook.com/mediapik/

Sprzedam:
P106E 1996 3d zielony metalik 4os
P106E 1998 3d biały 4os
SaxoE 2002 5d biały 4os
 
     
seboo 

Wiek: 45
Dołączył: 09 Sie 2017
Posty: 21
Skąd: Zachodniopomorskie
Wysłany: 2017-09-25, 09:52   

Udało mi się otrzymać kody błędów z Fiata:
P1E25-00 Hybrid/EV Battery Failure Level 2-
P0A1F-00 Battery Energy Control Module A Internal Performance-
P1AE2-00 Moduł kontroli energii akumulatora wysokie napięcie System Blokada Obwód-
B23B0-00 BPCM Fault-

takie cztery błędy sa aktywne.

:roll: :?: :roll:
_________________
Ciągła walka z wiatrakami
 
     
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 417
Skąd: Podkarpacie

Wysłany: 2017-09-25, 10:24   

Widziałeś to? https://plus.google.com/115901883083610788163/posts/83d4VExdzmH
Sprawdzałeś, jakie jest napięcie na baterii?
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11