SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[Kupię] jednego z trojaczków
Autor Wiadomość
highend 


Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2933
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-10-04, 10:13   

Jak tam poradzileś sobie ?
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-04, 22:19   

Dalej nic nie wiem. Sprawdziłem silnik główny, falownik silnika, ładowarkę akumulatora trakcyjnego 352V, pomocniczego 12V i te elementy wyglądająca na ok.
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-07, 20:21   

Jako ostatni sprawdziłem kompresor klimatyzacji i to było to. Na górze jest taka klapka przez którą dostała się woda, osuszyłem, skleiłem, z powrotem zamontowałem, błąd upływu prądu zniknął, na razie jest ok, zobaczymy co będzie jak nabije freon i kompresor ruszy.
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1286
Skąd: Kraków
Wysłany: 2017-10-07, 22:20   

Kiedyś naprawiałem klimatyzację domową, gdzie dostała się woda do złącza zasilającego. Po wyczyszczeniu i umyciu kompresor pracował, ale po kilku dniach znów falownik wyrzucał ten sam błąd. Ponownie wyczyściłem, umyłem i całość zasilikonowałem. Przez jakieś 2 lata to chodziło, a teraz nie mam kontaktu z właścicielem to nie wiem.
 
 
highend 


Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2933
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2017-10-08, 16:56   

Slawek napisał/a:
Jako ostatni sprawdziłem kompresor klimatyzacji i to było to. Na górze jest taka klapka przez którą dostała się woda, osuszyłem, skleiłem, z powrotem zamontowałem, błąd upływu prądu zniknął, na razie jest ok, zobaczymy co będzie jak nabije freon i kompresor ruszy.


poczekaj. klima tam przecież działała.

z tego co wiem nie możesz nabijać normalną maszyną klimy bo kompresor jest elektryczny i wymaga innego oleju.
czynnik R134a jest taki sam, ale olej inny. Jak dasz zwykły olej to pewnie się zatrze. Niestety nie mam więcej informacji.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2017-10-08, 19:07   

Na kompresorze jest napisane oil; MA68EV.
Kolega mi sprawdził w dokumentacji i dobrał zamiennik:
MiEV Electric 07.09- => Citroen C-Zero/Peugeot iOn R134a 325g, oil PAG46 100g
Postaram się jutro nabić.
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2018-03-09, 18:22   

Podbijam temat bo znowu aktualny.
Żona c-zero mi nie odda, więc muszę coś zorganizować dla siebie.
Założenia jak w pierwszym pośćcie.
Preferowany Imiev, nowszy rocznik, ale wszystko borę pod uwagę.
Może być nawet uszkodzony, rozbity, byle aku. sprawny.
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 2494
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-03-09, 21:40   

Na Allegro coś tam było.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
highend 


Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2933
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2018-03-09, 23:40   

Slawek napisał/a:
Podbijam temat bo znowu aktualny.
Żona c-zero mi nie odda, więc muszę coś zorganizować dla siebie.
Założenia jak w pierwszym pośćcie.
Preferowany Imiev, nowszy rocznik, ale wszystko borę pod uwagę.
Może być nawet uszkodzony, rozbity, byle aku. sprawny.


chcesz mojego drugiego? ;)
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2018-03-10, 08:04   

Wyślij cenę i parametry na PW.
 
 
highend 


Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2933
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2018-03-10, 09:22   

do wymiany jest ładowarka (2-3 tys na allegro) bo ładuje tylko na chademo i czasami jak zeświruje to nie jezdzi - nie włącza się i wyrzuca błąd. Raz się włącza raz nie. Można zrobić (coś tam odłączyć żeby jezdził, ale i tak ładowanie tylko na chademo działa).

Poza tym igła. Chce go naprawić i DrGrin obiecał mi ładowarkę pożyczyć, ale zapadł się gdzieś pod ziemię i od 2ch tygodni nie mogę się doczekać. Nie odbiera, nie odpisuje, mam nadzieje, że żyje.

Kolega Propagator wystawił C-Zero na sprzedaż, które oglądałem i się dogadałem, ze go biorę (całego na części żeby mieć wszystko do zrobienia mojego), niestety po podaniu ręki i dograniu całości - człowiek się rozmyślił, zmienił zdanie, sprzedał komuś innemu, bo podobno był pod presją innych osób gdzie stało C-Zero i tam się nie mógł z nimi dogadać.

Szukam zatem za granicą bo tylko tam mogę się na 100% z kimś dogadać i mnie nie wystawi. Hej.
Do Ciebie Sławku też pisałem z paroma pytaniami i też mi nie odpisałeś
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
Slawek 

Wiek: 43
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 161
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2018-03-10, 12:31   

Jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy

highend napisał/a:
do wymiany jest ładowarka (2-3 tys na allegro) bo ładuje tylko na chademo i czasami jak zeświruje to nie jezdzi - nie włącza się i wyrzuca błąd. Raz się włącza raz nie. Można zrobić (coś tam odłączyć żeby jezdził, ale i tak ładowanie tylko na chademo działa).

Poza tym igła. Chce go naprawić i DrGrin obiecał mi ładowarkę pożyczyć, ale zapadł się gdzieś pod ziemię i od 2ch tygodni nie mogę się doczekać. Nie odbiera, nie odpisuje, mam nadzieje, że żyje.

Kolega Propagator wystawił C-Zero na sprzedaż, które oglądałem i się dogadałem, ze go biorę (całego na części żeby mieć wszystko do zrobienia mojego), niestety po podaniu ręki i dograniu całości - człowiek się rozmyślił, zmienił zdanie, sprzedał komuś innemu, bo podobno był pod presją innych osób gdzie stało C-Zero i tam się nie mógł z nimi dogadać.

Szukam zatem za granicą bo tylko tam mogę się na 100% z kimś dogadać i mnie nie wystawi. Hej.
Do Ciebie Sławku też pisałem z paroma pytaniami i też mi nie odpisałeś
 
 
highend 


Wiek: 41
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2933
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2018-03-10, 14:03   

Slawek napisał/a:
Jesteśmy w kontakcie telefonicznym, ale nic konkretnego nie ustaliliśmy


:) damy rade, ja chce naprawić iOna. Niestety chwilowo nie mam skąd wziąć ładowarki na podmianę.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11