Nissan Leaf II - premiera |
Autor |
Wiadomość |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 11:17
|
|
|
vwir napisał/a: | Jednak nie wiesz. Obniżka leafa która nastąpiła w listopadzie/grudniu z 157 na 118tys to obniżka o 25%. |
No i?
Powód obniżki był zupełnie inny niż wyprzedaż rocznika, na auta z roku produkcji 2020 ta sama cena była utrzymana - mogłeś sobie takie zamówić.
Widziałem oficjalne pisma z Nissana do dealera, które to potwierdzały.
A sytuacja (brak dopłat i wycofanie Nissana z rynku) sprawiła, że już innych (wyższych) cen nie będzie i aut z rocznika 2020 zapewne również nie.
Niższe ceny jeszcze mogą być. |
|
|
|
 |
Apolonia
Tesla Model 3 i ZOE

|
Wysłany: 2020-06-01, 11:20
|
|
|
Cytat: | Ale chcesz trafić do kibla, tak jak Apolonia, |
Siedzę w kiblu jak codzień i podziwiam metamorfozę Cav,
odrazu lżej się robi. Jelito puste, Leaf jest kiepski, CCS jest
super, bo w połączeniu z Typ2 się sprawdza. I się zastanawiam
czy z posiadania racji, można ugotować rację posiłku.
Z już pustym żołądkiem zauważam, że zamiast myśleć o tym
kto ma rację, po prostu pójdę i kupię coś do życia.
Stop, nie pójdę, pojadę na prąd, bo po co się męczyć,
przecież po to kupiłem elektryka. |
|
|
|
 |
vwir
Vectrix, Leaf
|
Wysłany: 2020-06-01, 11:32
|
|
|
Cav napisał/a: | Powód obniżki był zupełnie inny niż wyprzedaż rocznika, na auta z roku produkcji 2020 ta sama cena była utrzymana - mogłeś sobie takie zamówić. |
A świstak siedzi i zawija... Pewnie właśnie dlatego sprowadzali auta z 2019 z całej europy, zamiast dać ludziom auta z rocznika 2020 w obniżonej cenie.
Nie - nie mogłeś sobie takiego zamówić z 2020 roku w cenie 118tys. Nie mogłeś i nadal nie możesz - promocyjna cena jest jedynie na auta z 2019 roku. Auta z 2020 roku nadal się sprzedają w całej europie. Może nie jakoś rekordowo, ale kilka tysięcy sztuk co miesiąc schodzi. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 11:36
|
|
|
vwir napisał/a: | Cav napisał/a: | Powód obniżki był zupełnie inny niż wyprzedaż rocznika, na auta z roku produkcji 2020 ta sama cena była utrzymana - mogłeś sobie takie zamówić. |
A świstak siedzi i zawija... Pewnie właśnie dlatego sprowadzali auta z 2019 z całej europy, zamiast dać ludziom auta z rocznika 2020 w obniżonej cenie.
|
To był styczeń, wtedy jeszcze wszyscy liczyli, że rząd się wywiąże z obietnic (dopłat), a nieporezerwowanych aut z roku 2019 już praktycznie nie było żadnych.
No i cena 118 tys z rocznika 2020 dotyczyła wersji Visia, więc raczej nie było chętnych, bo każdy trzeźwo myślący wolałby lepiej wyposażoną Accentę z rocznika 2019.
Ale teoretycznie można było zamówić.
Teraz już pewnie nie można takich zamówić, bo dopłat nie ma i nie będzie, więc trzeba najpierw sprzedać te pościągane auta starsze, a mimo dodatkowych obniżek nadal chętnych brak. |
|
|
|
 |
vwir
Vectrix, Leaf
|
Wysłany: 2020-06-01, 11:41
|
|
|
Visia nie jest w sprzedaży od około 2 lat. Nie można jej zamówić od 2018 roku. Poza tym Visia a Acenta to zupełnie inna bajka i nijak się ma do obniżki ceny o 30%, o której tak trąbisz. Pogrążasz się. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 11:47
|
|
|
vwir napisał/a: | Visia nie jest w sprzedaży od około 2 lat. Nie można jej zamówić od 2018 roku. |
Ja Ci mówię jakie plany miał Nissan, co potwierdzał w oficjalnych pismach, ale Ty wiesz lepiej.
Idź do jakiegoś dealera i się dowiedz jak było, bo to co Ci się wydaje, albo czego nie wiesz, nie zmienia sytuacji faktycznej.
Dopóki tego nie zrobisz, dalsze Twoje bicie piany jest bezcelowe - EOD z mojej strony na dyskusję z Twoją niewiedzą. |
|
|
|
 |
vwir
Vectrix, Leaf
|
Wysłany: 2020-06-01, 12:12
|
|
|
No, to by było na tyle w kwestii obniżki ceny acenty z 2020 roku do 118 czy nawet 110tys Lubię takie finały rozmów. |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-06-01, 12:14
|
|
|
Cav napisał/a: | .....bo dopłat nie ma i nie będzie,.... |
Jakbym słyszał niejakiego złodzieja Rostows........
Będą , może nie jutro ale będą .... |
_________________ http://bit.ly/3n82hb8 |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 12:27
|
|
|
jas_pik napisał/a: | Cav napisał/a: | .....bo dopłat nie ma i nie będzie,.... |
Jakbym słyszał niejakiego złodzieja Rostows........
Będą , może nie jutro ale będą .... |
W wysokości 30%?
Na taką pisiorską propagandę już się nikt nie złapie, więc sobie ją daruj......
NTG. |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-06-01, 12:43
|
|
|
Nie obrażam Cię ale gadasz jak Rostowski ( on też twierdził że kasy nie ma i nie będzie) ale ze źródeł w poważnych instytucjach do których trafiły dokumenty wiem że prace trwają .
Jak będzie wysokość dopłat to jeszcze nie wiadomo ( ale raczej poniżej 30% - bo być może zamiast bezpośrednich dopłat dla niektórych ( gdzie jak zwykle dochodzi do różnych przekrętów) będzie to zorganizowane w inny sposób tak aby wszyscy mogli z nich skorzystać. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 13:21
|
|
|
jas_pik napisał/a: | Nie obrażam Cię ale gadasz jak Rostowski ( on też twierdził że kasy nie ma i nie będzie) ale ze źródeł w poważnych instytucjach do których trafiły dokumenty wiem że prace trwają .
|
Nie obrażam Cię, ale gadasz jak Kaczyński ze swoimi sługusami.
Tyle że już nikt Wam nie wierzy w nic co powiecie.
Już raz prace trwały, zakończyły się i dostaliśmy.
Sam wiesz co. |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-06-01, 13:29
|
|
|
Cav napisał/a: | Nie obrażam Cię, ale gadasz jak Kaczyński ze swoimi sługusami.
Tyle że już nikt Wam nie wierzy w nic co powiecie. |
Zaś Ty gadasz jak co najmniej Czaskowski .
Cav napisał/a: | Już raz prace trwały, zakończyły się i dostaliśmy.
Sam wiesz co. |
To wg Ciebie to Kaczyński/Morawiecki wywołali pandemię , spowodowali kryzys i pozbawili ludzi pracy i dochodów .
W kryzysie sa wazniejsze inne rzeczy niż zaspokojenie próżności kilku osób.
Jak potrafisz liczyć to sobie policzysz ile możesz zaoszczędzić jeżdząc EV. I im wczęsniej zaczniesz oszczędzać tym więcej zaoszczędzisz.
Jesli będziesz czekał na gwiazdkę z nieba to być moze się jej nie doczekasz.
Sorry ale to co piszesz atakując wszystkich że tylko Ty jeden masz rację a każdy inny się myli to niestety z moje strony EOT
Napsiałem o tym co się w chwili obecnej dzieje w sprawie dopłat i tyle. |
|
|
|
 |
PatrykS
Opel Ampera 2012r.

|
Wysłany: 2020-06-01, 13:38
|
|
|
Cav napisał/a: | Tyle że już nikt Wam nie wierzy w nic co powiecie. | Mów za siebie, kupa ludzi wierzy że póki co nie ma lepszej opcji, kupa wystarczająca do rządzenia jak na razie. |
_________________ FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 13:43
|
|
|
jas_pik napisał/a: |
Cav napisał/a: | Już raz prace trwały, zakończyły się i dostaliśmy.
Sam wiesz co. |
To wg Ciebie to Kaczyński/Morawiecki wywołali pandemię
|
Nie.
Ich koledzy po metodach z Chin.
Cav napisał/a: |
, spowodowali kryzys i pozbawili ludzi pracy i dochodów .
|
Tak.
Lockdown sam się nie wprowadził.
W zdecydowanej części - reszta to skutek równie kretyńskich działań w innych krajach.
Tych którzy postawili na rozsądek było niewiele (Szwecja, Holandia, Korea pŁd, Tajwan itd).
A wcześniej w/w panowie przeputali w czasach prosperity całą kasę, na wyborczą korupcję. Która to kasa, mogłaby teraz służyć jako finansowa poduszka, ale jej nie ma.
W kryzysie sa wazniejsze inne rzeczy
|
Dopłaty zdechły zanim ktokolwiek o pandemii słyszał, więc tego typu pierdzielenie jest po prostu żałosne.
Przypominam - miały być 10 grudnia 2019.
Jak potrafisz liczyć to sobie policzysz ile możesz zaoszczędzić jeżdząc EV.
|
No jakoś liczę liczę i nie może mi nawet na zero wyjść.
Z dopłatami wychodziło.....
A bez nich już nie - dlatego zamiast kolejnego elektryka, wybrałem ponownie spaliniaka.
A z wcześniejszym elektrykiem mi się bardzo udało, gdybym go sprzedał dwa miesiące później, byłbym w plecy jakieś 10 tys,, nawet uwzględniając tańsze jeżdżenie....
Za to nie licząc kosztów mojego czasu pod ładowarkami i straconego na wleczenie się w trasie za tirami, żeby gdziekolwiek dojechać.
Dlatego tłumaczę - żeby elektryk się opłacał, musi kosztować tyle ile spaliniak, inaczej to kula u nogi, która nigdy się nie zwróci.
Po to właśnie cały świat daje dopłaty, żeby to takiej sytuacji doprowadzić.
U nas pisiory wiedzą swoje i tylko kłamią na temat dopłat. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 13:46
|
|
|
PatrykS napisał/a: | Cav napisał/a: | Tyle że już nikt Wam nie wierzy w nic co powiecie. | Mów za siebie, kupa ludzi wierzy że póki co nie ma lepszej opcji, kupa wystarczająca do rządzenia jak na razie. |
A nie wątpię, takich co za kilka stówek się chętnie sami nastawią, jest całkiem sporo w tym kraju.
To skutek m.in Katynia, gdzie wybito nam dużo inteligencji..... |
|
|
|
 |
PatrykS
Opel Ampera 2012r.

|
Wysłany: 2020-06-01, 13:57
|
|
|
Cav napisał/a: | A nie wątpię, takich co za kilka stówek się chętnie sami nastawią, jest całkiem sporo w tym kraju. | Tobie te stówki powiewają, ale uwierz, że zdecydowana większość ludzi, którym te parę stówek bardzo pomaga, nie nadstawi się nawet za całą Twoją kasę.
Cav napisał/a: | To skutek m.in Katynia, gdzie wybito nam dużo inteligencji..... | Owszem, może dziś mielibyśmy znacznie lepszy wybór niż obecny między dżumą a cholerą (wg niektórych), a miedzy dżumą i katarem (wg innych). |
_________________ FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r. |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:03
|
|
|
PatrykS napisał/a: | Cav napisał/a: | A nie wątpię, takich co za kilka stówek się chętnie sami nastawią, jest całkiem sporo w tym kraju. | Tobie te stówki powiewają, ale uwierz, że zdecydowana większość ludzi, którym te parę stówek bardzo pomaga, nie nadstawi się nawet za całą Twoją kasę. |
Fakt, nie stać mnie na przekupienie większości.
Za państwowe jest łatwiej i taniej dla korumpującego....
Tyle że mówiłem raczej o zdolności do oceny efektów ekonomicznych takich działań, a raczej braku takiej zdolności.
Ale jak się od rodziców jej nie nabyło, w szkołach też nie, to skąd by się miała wziąć? |
Ostatnio zmieniony przez Cav 2020-06-01, 14:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vwir
Vectrix, Leaf
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:10
|
|
|
PatrykS napisał/a: | Cav napisał/a: | A nie wątpię, takich co za kilka stówek się chętnie sami nastawią, jest całkiem sporo w tym kraju. | Tobie te stówki powiewają, ale uwierz, że zdecydowana większość ludzi, którym te parę stówek bardzo pomaga, nie nadstawi się nawet za całą Twoją kasę. |
Ale te stówki pochodzą z Twojej kieszeni... |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:15
|
|
|
vwir napisał/a: | PatrykS napisał/a: | Cav napisał/a: | A nie wątpię, takich co za kilka stówek się chętnie sami nastawią, jest całkiem sporo w tym kraju. | Tobie te stówki powiewają, ale uwierz, że zdecydowana większość ludzi, którym te parę stówek bardzo pomaga, nie nadstawi się nawet za całą Twoją kasę. |
Ale te stówki pochodzą z Twojej kieszeni... |
No i to właśnie jest ta zbyt trudna do zrozumienia kwestia... |
|
|
|
 |
Hermes
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:27
|
|
|
Apolonia napisał/a: | Cytat: | Ale chcesz trafić do kibla, tak jak Apolonia, |
Siedzę w kiblu jak codzień i podziwiam metamorfozę Cav,
odrazu lżej się robi. Jelito puste, Leaf jest kiepski, CCS jest
super, bo w połączeniu z Typ2 się sprawdza. I się zastanawiam
czy z posiadania racji, można ugotować rację posiłku.
Z już pustym żołądkiem zauważam, że zamiast myśleć o tym
kto ma rację, po prostu pójdę i kupię coś do życia.
Stop, nie pójdę, pojadę na prąd, bo po co się męczyć,
przecież po to kupiłem elektryka. |
|
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:30
|
|
|
PLONK |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-06-01, 14:30
|
|
|
Cav napisał/a: | U nas pisiory wiedzą swoje i tylko kłamią na temat dopłat. |
Wole żeby rządziły te jak nazywasz "pisiory" bo nie jestem tak bezczelnie okradany ze swojej własności ( tak zostałem zostałem pozbawiony swojej własności ) za Twoich chyba ulubionych POjebańców bo inaczej ich nie mogę nazwać .
A jedyne co zapamiętałem z ich rządów to to że oni coś obiecywali ale dostawali tylko swoi ( słynne 1 zł za 1 kWh z PV) ale takie pieniądze - co prawda krótko ale niektórzy kolesie dostawali pod koniec rządów PO . Na szczęście PiS otrzymując takiego trupa w szafie po przejęciu rządów znalazł rozwiązanie dobre dla wszystkich czyli Prosumenta . Ale niektórzy mają chyba krótką pamięć .Nieprawdaż ? |
|
|
|
 |
Cav
Zoe ZE40 2018
|
Wysłany: 2020-06-01, 14:35
|
|
|
jas_pik napisał/a: | Cav napisał/a: | U nas pisiory wiedzą swoje i tylko kłamią na temat dopłat. |
Wole żeby rządziły te jak nazywasz "pisiory" |
Przecież to widać w każdym poście który wyprodukujesz.
Szkoda tylko, że Ci się grupy mylą i wyłazisz z tym bagnem, które usłyszysz w tvpis, również tutaj. |
|
|
|
 |
PatrykS
Opel Ampera 2012r.

|
Wysłany: 2020-06-01, 14:42
|
|
|
Cav napisał/a: | Fakt, nie stać mnie na przekupienie większości. | Ja mówię o pojedynczym człowieku - zgaduję że Twój majątek przekracza 0,5mln PLN i twierdzę, że nie każdy się nadstawi za taką kwotę.
Cav napisał/a: | Tyle że mówiłem raczej o zdolności do oceny efektów ekonomicznych takich działań, a raczej braku takiej zdolności. | A to już kwestia poglądów - czy lepiej jak 26ciu miliarderów ma więcej niż biedniejsza połowa ludzkości, czy może lepiej jak nie ma aż takiej rozpiętości zamożności.
vwir napisał/a: | Ale te stówki pochodzą z Twojej kieszeni... | Mojej, Twojej, korporacji zagranicznej płacącej tu podatki, Rusków kupujących nasze jabłka, Rusków płacących za transfer ropy i gazu przez Polskę, Niemców płacących pensje pracownikom montowni, podatków od akcji zagranicznych (ponad 31kPLN sam odprowadziłem w kwietniu) itp. itd. No więc nie myśl sobie, że tylko Ty biedny płacisz na "nierobów".
Cav napisał/a: | No i to właśnie jest ta zbyt trudna do zrozumienia kwestia... | Naprawdę myślisz, że to takie trudne do pojęcia? Kwota wolna od podatku dochodowego jest całkiem spora teraz ze względu na ulgę na dzieci, i większość tych stówek pochodzi jednak od bogatszej części obywateli uczciwie płacących podatki, i od takichże firm. Część podatków jak VAT dotyka wszystkich, to prawda, co do proporcji to się teraz nie wypowiem. |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-06-01, 14:46
|
|
|
Cav napisał/a: | Przecież to widać w każdym poście który wyprodukujesz. |
Cav nie produkuję tak jak Ty głupot . Każdy opublikowany mój post jest do udowodnienia . Twoja każda wowiedź to czysty jad i jątrzenie oraz atak na PiS. Przeczytaj swoje posty które tu naprodukowałeś . Po wyciśnięciu Twoich wypowiedzi nic nie zostanie merytorycznego
Cav napisał/a: | Szkoda tylko, że Ci się grupy mylą i wyłazisz z tym bagnem, które usłyszysz w tvpis, również tutaj. |
To jednak Tobie się grupy pomyliły W każdym Twoim poście kopiujesz słownictwo pochodzące bezpośrednio od politruków z Azjii ( tak Twoje ukochane polityczne towarzystwo jest finansowana z Moskwy) |
|
|
|
 |
|