SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
schemat sterownika curtis pmc
Autor Wiadomość
silvo18

Dołączył: 28 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-28, 18:18   schemat sterownika curtis pmc

Witam!
Potrzebuje schematu podłączenia do tego sterownika. Gdyby ktoś miał to proszę o podesłanie.

https://zapodaj.net/11adac2884116.jpg.html

https://zapodaj.net/e8a866e0e7c85.jpg.html
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 1979
Skąd: Warszawa/Praga Płd.
Wysłany: 2018-01-28, 19:00   

To model 1204 ?
Standardowe schematy przyłączenia masz np takie: http://e-kart.fr/images/s...rs-1204-doc.pdf
Jeśli chodzi Ci o przykładowy schemat wewnetrzny to masz na moim chomiku
http://chomikuj.pl/jas_pi...,4675540305.pdf
_________________
Daj mi lajka na FB :)
https://www.facebook.com/mediapik/
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1291
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-01-28, 19:52   

Moim zdaniem jest to sterownik pompy od wózka firmy Balcancar (potocznie zwanego "bułgarem"). Na 99% górne grube to zasilanie, dolny wyjście do silnika. Sprawdzić to można miernikiem z "pikaczem". Pomiędzy plusem i minusem jest bateria elektrolitów. Podłączamy miernik i piszczy, elektrolity się ładują, jak polaryzacja jest dobra, to naładują się powyżej 2V (miernik pokaże nieskończoność), w drugą stronę gdzieś się zatrzyma. Dolny gruby to jest wyjście drenów (M-). Od B- do M- dioda i od M- do B+ druga dioda. Lewy konektor samochodowy to może być "key" + zasilania po stacyjce. Reszta do "badania". Przy pompie jest stycznik główny- musi być dioda do plusa. Sterowniki pomp mają często kilka prędkości pracy, dlatego tyle pinów z prawej strony.
 
 
silvo18

Dołączył: 28 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-28, 23:14   

niestety nie znam modelu tego sterownika. Zależało mi własnie na tych cienkich pinach bo grube mam rozpracowane i są one też opisane. Głównie chodzi o podpięcie potencjometru
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1291
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-01-29, 08:51   

Model jest na nalepce 1309b.
 
 
silvo18

Dołączył: 28 Sty 2018
Posty: 3
Wysłany: 2018-01-29, 12:50   

Dzieki nie mogłem go odczytać poprawnie. Niestety w internecie nic nie znalazłem na jego temat.
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1291
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-01-29, 23:52   

Możesz rzucić temat na forum "wózki widłowe", ludzie mają schematy, może ktoś pomoże.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 14