SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaguar I-Pace
Autor Wiadomość
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 2896
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2019-07-10, 23:50   

czerwonyszlak napisał/a:
Nie mam wiedzy i umiejętności aby sobie zmontować evse z tym sterownikiem,cena bardzo atrakcyjna.

To daj komuś zarobić :)
_________________
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-12, 12:14   

https://wallbox.com/en/ev-chargers/cop

Postanowiłem zaszaleć i kupię to evse.
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1473
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-07-12, 12:23   

No tak ta wersja z ekranem jest fajna, tylko kto będzie w niego patrzał.
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 3583
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-07-12, 13:12   

Jak szaleć to szaleć - ekran większy niż w niejednym samochodzie :-)
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-17, 11:35   

Wallbox mini z Czech.

IMG_20190715_184550.jpg
Plik ściągnięto 23 raz(y) 79,36 KB

IMG_20190715_184543.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 69,28 KB

 
 
krawcu 

Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 711
Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 2019-07-17, 19:45   

Ile to cudo? Czy to 22kW?
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1473
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-07-17, 22:17   

Cudo powiadasz? No jakoś nie znajduje w tym finezji godnej jaguara.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2019-07-18, 06:54   

Jest 7,4 kW 1F max 32A i 22 kW 3 F . Za 7,4 kW około 10 000 koron czeskich ,gwarancja na 2 lata.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2020-01-14, 05:19   

Moja ładowarka pokładowa 7,4 kW a ładowałem 10 kW ,jak to możliwe ?

IMG_20200111_111831611_HDR-min_optimized.jpg
Plik ściągnięto 13 raz(y) 277,34 KB

 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1473
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-01-14, 08:45   

Ogrzewanie włączyleś.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2020-01-14, 11:59   

Być może , stacja ładowania prawdopodobnie 22 kW , w Otmuchowie 4 słupki Ensto.
Burmistrz zadziałał :)
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1473
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-01-14, 13:21   

Jak na jednej fazie 10kW, to stacja ma 43kW AC, wtedy poda 13-14 na fazie.
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 2896
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2020-01-14, 13:57   

Apolonia napisał/a:
Jak na jednej fazie 10kW, to stacja ma 43kW AC, wtedy poda 13-14 na fazie.

Jesli podaje na 1 fazie 10kW to znaczy że na tej fazie idzie prąd prawie 32A
_________________
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 3583
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-14, 14:01   

jas_pik napisał/a:
Jesli podaje na 1 fazie 10kW to znaczy że na tej fazie idzie prąd prawie 32A
43,5A mi wychodzi. 32A dałoby 7,2kW.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 2896
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2020-01-14, 14:04   

Tak masz rację pisałem z telefonu
_________________
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
 
Apolonia 


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1473
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2020-01-14, 14:28   

62A 14,3 kW na fazie, na trzech 43 kW. Tak ładuje teraz moje auto.
Jeżeli było na AC, to i-pace bierze tylko jeden fazę 7.3 kW możliwe,
że ogrzewanie wzięło te 2-3kW u mnie też przy ogrzewaniu pobór
skacze o 2 kW.
 
 
czerwonyszlak

Dołączył: 05 Maj 2018
Posty: 96
Skąd: Nysa
Wysłany: 2020-01-15, 07:30   

Stacja ma max 3x 32 A ,22 kW.

chago_pro_2018-min-2.jpg
Plik ściągnięto 26 raz(y) 324,7 KB

 
 
KilleR.racer 

Wiek: 40
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 424
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2020-02-13, 14:45   

Niektóre stacje ładowania mają wysokie napięcie, ja tak mam np w DECATHLON w Białymstoku. Podczas ładowania auto deklaruje 32A i 245V wiec daje to 23,5kw a Tesla twierdzi ze to 24kw :) Apka widzę że wchodzi do auta 21,9kw i auto prawie od pustego deklaruje fulla w 3h i 20 min.
Może kociak też nie ma ograniczeń jak Ampera/volt i podbite napięcie daje wyższe moce.
ps.
Dziwię się koledze że nie zdecydował się zakupic wallboxa od Vtecha, wspieranie Polskiej myśli technicznej i właśnie podbite napięcie i rozbicie na 2 fazy daje wygodę użytkowania. Brak wyrzucania es'ów przy ładowaniu pełna mocą.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 13