SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[K] Kabel do ładowania Fiata 500e z publicznych słupków
Autor Wiadomość
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 23
Wysłany: 2018-07-17, 15:36   [K] Kabel do ładowania Fiata 500e z publicznych słupków

Jak w temacie , poszukuję kalbla do okazjonalnego ładowania fiata 500e ze słupków RWE.

Coś taniego dlatego pewnie 16A
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 2423
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-07-17, 19:33   

Jaki długi i do jakiej kwoty?
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 23
Wysłany: 2018-07-17, 21:39   

Najchętniej do 500zl. Co do długości to min 5m.
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 38
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 277
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2018-07-17, 22:25   

Dla czego 16A przecież to strzał w kolano. Fiat 500 jestli to USA a na pewno ma ładowarkę 7,2kw więc spokojnie łyka 32A i taki kabel powinneś szukać !!! 500zł to bedzie słabo ale życzę powodzenia.
 
 
 
wodnik7

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 1092
Wysłany: 2018-07-17, 23:18   

Ja tez proponowalbym tylko i wyladznie 32A.. i 5m spokojnie wystarczy: mi w tesli przez rok starczalo, a auto wiele dluzsze...
 
 
tomusy
O-PHEV, A-Hybrid


Dołączył: 04 Lut 2015
Posty: 48
Skąd: mazowieckie

Wysłany: 2018-07-18, 09:59   

KilleR.racer napisał/a:
więc spokojnie łyka 32A i taki kabel powinneś szukać !!! 500zł to bedzie słabo ale życzę powodzenia.


Ostatnio kupowałem taki: tutaj link

Przesyłka kurierem około 5 USD (mała szansa na cło), razem wyszło coś około 620 PLN i po 10 dniach miałem u siebie w PL. Dodatkowo około 50 PLN z cashback.

TYP2 do Typ 2 troche droższy:
tutaj

Sprzedawca komunikatywny i pomocny.
 
 
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 23
Wysłany: 2018-07-18, 10:24   

Ok przekonaliscie mnie wezmę 32a A jaki dokładnie type to ma być ? Type2 to Type1 ?
 
 
vwir
Vectrix, Leaf

Dołączył: 04 Paź 2016
Posty: 780
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2018-07-18, 10:37   

A tutaj masz jeszcze taniej, z darmową wysyłką: https://pl.aliexpress.com/item/32A-5m-long-EV-charger-cable-SAE-J1772-to-IEC-62196-type-1-to-type-2/32786842461.html

Przy obecnym kursie USD wyjdzie jakieś 560PLN. Z tego co się orientuję to w Fiacie masz złącze type 1, więc potrzebujesz właśnie taki kabel (type 2->type 1).
 
 
krawcu 

Dołączył: 23 Cze 2015
Posty: 426
Skąd: Grodzisk Maz.
Wysłany: 2018-07-18, 12:23   

Mam taki kabel 32A 5m, używany, pomarańczowy. Mogę go sprzedać za 580zł.
Odbiór osobisty w Warszawie - możliwy.
 
 
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 23
Wysłany: 2018-07-18, 14:41   

krawcu napisał/a:
Mam taki kabel 32A 5m, używany, pomarańczowy. Mogę go sprzedać za 580zł.
Odbiór osobisty w Warszawie - możliwy.


Wysłałem PRIV
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1266
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-07-18, 19:43   

Moim zdaniem ważne, aby wtyczki były rozkręcane (można przedłużyć, czy wymienić przewód jak się złamie, przetnie itp).
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 2423
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-07-18, 21:56   

przemek.r napisał/a:
Najchętniej do 500zl. Co do długości to min 5m.
To z eBaya w przeciągu miesiąca powinienem coś mieć jak będzie to jeszcze aktualne.

gienek333 napisał/a:
Moim zdaniem ważne, aby wtyczki były rozkręcane (można przedłużyć, czy wymienić przewód jak się złamie, przetnie itp).
Słuszna uwaga - aczkolwiek w ręku miałem dotąd chyba tylko ze 4 czy 5 nierozbieralnych na kilkadziesiąt.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 23
Wysłany: 2018-07-19, 11:04   

Na tę chwile jestem dogadany z Krawcu. Jeżeli wszystko z kablem OK to go biorę.

Dzięku wszystkim za pomoc
 
 
KilleR.racer 

Wiek: 38
Dołączył: 14 Mar 2016
Posty: 277
Skąd: Zbójna k.Łomży
Wysłany: 2018-07-20, 10:21   

Bardzo dobrze bo jak słupek jest 16A to bedziesz ładował 16A a jak słupek jest 32A to szybciej naładujesz auto. 16A nadaje się tylko dla Outlander'a i trojaczków oraz Ampera/VOLT no i e-golf USA gen1 .
Reszta potrzbuje wiekszej mocy!!
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13