SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Fiat 500e Blue&Me po polsku
Autor Wiadomość
maniek 

Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 50
Skąd: Cologne/Gliwice
  Wysłany: 2018-06-01, 08:43   Fiat 500e Blue&Me po polsku

witam@
cały czas wkurzało mnie telefonowanie z fiacika,
polskich nazwisk nie był w stanie zrozumieć

poniżej lekarstwo żeby fiacik gadał po polsku :-P

http://www.blueandme.net/...e/index_de.html

1) na świeżo sformatowanym FAT32 pendrive o pojemności <8G kopiujecie TYLKO te 4 pliki
0415
INSTALL
SSFT0415.V2.ARMV4I
ssft0415_FIAT_LH.V1.ARMV4I

2) przekręcamy kluczyk tylko raz na MAR (nie startujemy)

3) włączamy radio

4) wkładamy pendrive do gniazdka USB w schowku (jeszcze po angielsku potwierdzi instalacje)

5) po 20-30s już po polsku meldunek ze instalacja się powiodła :)

pozdrawiam
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
Ostatnio zmieniony przez RaveN 2018-06-01, 10:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Karwoś 

Dołączył: 20 Lis 2017
Posty: 199
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2018-06-02, 21:28   

Dzięki - podpowiedz jeszcze jak zdiagnozować moduł BT - miga mi przebieg a w serwisie stwierdzili, że nie ma napięcia na module - ale tylko po podpięciu pod kompa - nie ma napięcia nie można zrobić proxy all.... Może wiesz gdzie znajduje się jakiś oddzielny bezpiecznik itp?
_________________
500e
 
 
maniek 

Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 50
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2018-06-05, 09:05   

na niemieckim forum, chłopakom miga licznik-km po odpięciu/zmianie radia
jako że wszystko hula na canbus, bez micropod nie zdiagnozujesz
_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
 
przemek.r

Dołączył: 09 Sty 2018
Posty: 22
Wysłany: 2018-06-08, 16:01   

u mnie "Error 10" na 3 pendrivach ...
 
 
maniek 

Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2014
Posty: 50
Skąd: Cologne/Gliwice
Wysłany: 2018-06-09, 08:33   

na pendrive maja być TYLKO te 4 pliki nic innego
pojedynczo skopiowane nie w folderze
musi się udać, nie słyszałem żeby ktoś miał problemy

blue&me.jpg
Plik ściągnięto 399 raz(y) 10,74 KB

_________________
niechaj MOC będzie z wami
maniek

WYŁĄCZ TV –WŁĄCZ MYŚLENIE
https://www.youtube.com/user/podziemnaTV

Fiat 500e California white
Fiat 500e California black
Fiat 500e California gray
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 17