SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja GPS w elektrycznym Fiat 500e z USA TomTom
Autor Wiadomość
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2020-08-07, 13:02   Nawigacja GPS w elektrycznym Fiat 500e z USA TomTom

W Polsce jeździ już spora ilość elektrycznego modelu Fiat 500e, sprowadzonych z USA.
Samochód posiada fabryczną nawigację GPS Tom Tom.
Czy komuś udało się wgrać mapę Polski?

Serwis Fiat Polska udzielił mi informacji, że do tej nawigacji nie da się wgrać żadnej innej mapy poza USA.
Próbowałem w serwisach nieautoryzowanych, niestety nikomu się to nie udało.

Czy ktoś posiada wiedzę gdzie można znaleźć serwis który wykona aktualizacji mapy do obszaru Polski?

Alternatywą jest wymiana radia na model z wersji europejskiej, ale wtedy tracimy część funkcjonalności związanych z obsługą auta elektrycznego.

Można w radiu fabrycznym zmienić częstotliwość pracy FM na krok 0,05 MHz, ale obszar nawigacji jest jak na razie nie do ugryzienia.

Handlarze sprowadzający Fiaty z USA chętnie dają rabat 150-200 zł :-) na wgranie mapy "w każdym punkcie serwisowym" :-) , jednak przyciśnięci o wskazanie miejsca gdzie to można zrobić wymiękają i plączą się w zeznaniach ...
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 3054
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2020-08-07, 21:36   

Jak masz mozliwośc wymontowania tej navi i wysłani jej do mnie to może uda się rozgyźć .
JUż kilka systemów nawigacji rozgryzłem i uwolniłem .
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
 
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2020-08-21, 16:32   Fiat 500e

W załączeniu zdjęcia z ekranu nawigacji TomTom, czy ktoś ma pomysł jak wgrać mape Polski?
 
 
Apolonia 
Tesla Model 3 i ZOE


Dołączył: 24 Cze 2017
Posty: 1765
Skąd: lubuskie

Wysłany: 2020-08-21, 17:10   

Hmm z kimś rozmawiasz czy tylko wołasz?
_________________
Dla chcących zakupić Teslę poniżej link polecający.
https://ts.la/alejan15145 1500 km SC w prezencie.
 
 
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2020-08-21, 18:31   

Dlaczego nie działa na forum dołączanie zdjęć?

Wklejam dane nawigacji z elektryka, może ktoś ma pomysł jak tam wgrać mapę Polski?

Uconnect 5 inch
Device TO1328NH0138/49C0
App 11.815.2661403.107 (4710, 3/30/2017)
Map: USA_Canada_and_Mexico
V965.7303, Relase date: 1/2016
Language: English US
 
 
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2020-10-17, 19:22   Mapa Polski w fabrycznym radiu z GPS Fiat 500e

Dla wszystkich zainteresowanych wgraniem mapy Polski TomTom do fabrycznego radia Fiat 500e z rynku USA model 2015-2019 z nawigacją GPS informuję, że wbrew temu co twierdzi serwis Fiat Polska, jest taka możliwość.

Nie trzeba wymieniać radia na model montowany w Europie.

Dodatkowo w ramach usługi instalacji oprogramowania z mapą Polski następuje dostosowanie radia FM do europejskiego kroku częstotliwości 0,05. Funkcje obsługi samochodu elektrycznego zostają zachowane (programator czasu ładowania, włącznik świateł dziennych, obsługa centralnego zamka itp.).
 
 
JW500e

Dołączył: 12 Gru 2020
Posty: 1
Wysłany: 2020-12-12, 12:30   

szukam możliwości aktualizacja map. Proszę o więcej informacji.
Pozdrawiam
Jarek
 
 
Kubek500
Fiat 500e

Dołączył: 23 Gru 2020
Posty: 5
Wysłany: 2020-12-23, 22:03   

Aranahav, Aranahav, Witam. Czy kolega Aranahav podzieli się jak sobie poradził z radiem?
 
 
Kubek500
Fiat 500e

Dołączył: 23 Gru 2020
Posty: 5
Wysłany: 2021-01-01, 22:51   

Cytat:
Aranahav zapomniałeś tylko dodać jaki to sposób. Przekopałem już chyba cały internet dalej nie wiem jak zmienić częstotliwość w radiu.
 
 
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2021-01-01, 23:13   

Zmiana kroku częstotliwości na standard europejski 0,05 wykonuje się za pomocą wiTECH. Zmiana ta powoduje automatyczne wyłączenie Sirius XM, ale to akurat w Polsce nie ma większego znaczenia.
 
 
Kubek500
Fiat 500e

Dołączył: 23 Gru 2020
Posty: 5
Wysłany: 2021-01-02, 17:22   

Dzięki za odpowiedź. A co zrobiłeś z nawigacją, udało się uruchomić mapy Polski?
 
 
Aranahav

Dołączył: 12 Kwi 2020
Posty: 46
Wysłany: 2021-01-02, 18:22   

Tak, udało mi się uruchomić mapę Polski na fabrycznym radiu 500E.
Pisz na priv po szczegóły.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 12