Citroen saxo elektryk problem Pomocy |
Autor |
Wiadomość |
Kremator
Laik 😜
|
Wysłany: 2020-10-18, 06:31
|
|
|
Witajcie forumowicze
Zagłębiając się dalej dlaczego tak a nie inaczej znowu znalazłem coś na innym forum doczycacym mojego samochodzika.
Mały błąd ale jaki ważny
Jas_pik Proszę rozwiej moje wątpliwości
Cytat: | Kolega Jacek podał mi 3 jako ustawienie dla kwasówek. W moim przypadku, jak ładowałem to SOC rosło do jakiegoś poziomu a następnie zatrzymywało się i nic z tym nie mogłem zrobić. Próbując zmian innych ustawień, doszło do tego, że poszperałem odnośnie info ustawienia Battery Type i wyszło mi, że kwasówki to ustawienie 1 a nie 3. W związku z tym, jak zmieniłem na 1 to jak ręką odjął powyższe bolączki |
Ja obecnie Ustawienie moich baterii mam na typ 1 :/
Czyli reasumując jeśli ja mam 1 i wyżej opisany kolega musisz zmieć na 1 a ma kwasówki to proszę powiedz mi na jaką cyfrę ja mam zmienić moje niklowo Cadmowe? |
_________________ __________________________
Pozdro Kremator |
|
|
|
 |
jas_pik

|
Wysłany: 2020-10-18, 08:39
|
|
|
Wgrywając soft do Sagemboxa ( za pomocą operacji telekodowania) masz do wyboru na początku rodzaj akumulaorów - czyli Nicd albo Pb .
Wtedy to możesz ustawić.
To co jest możliwe za pomocą Checkeleca nie są niestety w żaden sposób udokumentowane nigdzie . Nie baw się tymi ustawieniami w żaden spsób bo zupełnie rozwalisz ustawienia.
To są naprawdę ustawienia dla zaawansowanych użytkowników.
Da Ciebie wystarcza standardowe ustawienia które są wgrywane za pomocą telekodowania.
Nie baw się tym dobrze Ci radzę |
_________________ http://bit.ly/3n82hb8 |
|
|
|
 |
Kremator
Laik 😜
|
Wysłany: 2020-10-18, 10:55
|
|
|
Dziękuję za radę tylko mnie zaciekawiło dlaczego tak wyszło z Checkele na początku no ale ok nie będę się bawił ustawieniami chce jak najszybciej od kumpla wziąść samochód bo trochę tam już stoi |
_________________ __________________________
Pozdro Kremator |
|
|
|
 |
|