SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot EV Żyrardów
Autor Wiadomość
Carcik 

Wiek: 23
Dołączył: 07 Gru 2015
Posty: 404
Skąd: Piła
Wysłany: 2016-04-25, 10:43   

Chyba nikt kto pracuje w Polsce nie dorobi się takiego samochodu.

W Polsce szczyt marzeń to Golf TDI (młodsi) albo Passat TDI (starsi).

Trzeba za granicą pracować żeby się czegoś dorobić oprócz tych TDI od Niemca z niskim przebiegiem...
_________________
Citroen Saxo Electrique
Budowa pakietu z ogniw 18650
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-04-25, 13:43   

Carcik napisał/a:
Trzeba za granicą pracować żeby się czegoś dorobić

Można jeszcze w polskim oddziale zagramanicznej korporacji - jestem zwykłym szeregowym pracownikiem, a udało mi się po 6 latach pracy kupić używaną Amperę, to i używaną Teslę by się pewnie dało za parę lat.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
maciek127 

Wiek: 25
Dołączył: 15 Mar 2013
Posty: 91
Wysłany: 2016-04-26, 13:10   

Dopóki nie będzie Superchargerów (czy innych punktów szybkiego ładowania) w całej Polsce, bogata klientela też nie zdecyduje się na kupno Tesli czy innego elektryka. Co ciekawe wielu bogatszych Polaków kupiłoby dla zabawy ale brak infrastruktury nie zachęca, szczególnie w Lubelskim.
_________________
Zapraszam na blog motoryzacyjny www.TEST.AUTO.PL
http://okiem-macieja.autokult.pl/
 
 
     
Pawiel 
Opel Ampera 2013


Wiek: 37
Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 159
Skąd: Legionowo
Wysłany: 2016-04-26, 19:44   

PatrykS napisał/a:
Carcik napisał/a:
Trzeba za granicą pracować żeby się czegoś dorobić

Można jeszcze w polskim oddziale zagramanicznej korporacji - jestem zwykłym szeregowym pracownikiem, a udało mi się po 6 latach pracy kupić używaną Amperę, to i używaną Teslę by się pewnie dało za parę lat.


:)

Teslę, nową Amperę, e-Golfa, leafa, Kię, ....
_________________
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-04-26, 21:54   

Pawiel napisał/a:
Teslę, nową Amperę, e-Golfa, leafa, Kię, ....

O nie, ja się raczej przywiązuję do rzeczy - poprzedni samochód (Punciak z 95r. od nowości w rodzinie) służył mi od swojego 10 do 20 roku życia i dalej jest w rodzinie, liczę że Amperka nie będzie gorsza pod tym względem :-)
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-04-27, 02:36   

Nie przepadam za FB, ale ktoś zrobił, to wstawiam ;)
https://www.facebook.com/...201/?fref=photo
 
     
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2481
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-04-27, 13:30   

Carcik napisał/a:

Trzeba za granicą pracować żeby się czegoś dorobić oprócz tych TDI od Niemca z niskim przebiegiem...


nie trzeba. uwierz.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-04-27, 15:23   

Mam potwierdzenie znakowania rowerów. W sobotę od 12:00 jest wyznaczony policjant do tej roboty :)
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-04-28, 08:52   

Chęć wystawienia się na zlocie wyraziła firma BARTESKO z takimi pojazdami elektrycznymi:






Wreszcie coś innego, niż zwykłe rowery i autka ;)
 
     
Pir-serwis 


Wiek: 40
Dołączył: 11 Wrz 2010
Posty: 947
Skąd: Ostrowiec
Wysłany: 2016-04-30, 06:28   Przyjmę uszkodzoną pompkę cieczy , próżniową

Jeśli ktoś z posiadaczy aut PSA wybiera się na zlot a walą mu się w domu uszkodzoną szczotkowa pompa cieczy bądź próżniowa z czujnikiem podciśnienia przygarnę.
_________________
Paweł-Elektryczny Citroen BX
Blog - Konwersja ICE na BEV - Daewoo Tico vs Citroen BX
Peugeot 106 Electrique
Saxo Electrique
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-04, 13:39   

Przypominam wszystkim o zabraniu ze sobą przedłużaczy. Mam ich trochę, ale nie tak wiele ;)
Na dziś mamy 3x63A, oby nie zabrakło mocy ;)
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-05-04, 20:12   

zeeltom napisał/a:
Przypominam wszystkim o zabraniu ze sobą przedłużaczy.
Czy rozdzielacze z gniazd 3-fazowych na trzy gniazda jednofazowe będą?
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
KGB 
Antypartyzant

Wiek: 34
Dołączył: 28 Lis 2013
Posty: 533
Skąd: z łona matki
Wysłany: 2016-05-04, 20:43   

drgrin napisał/a:

Poza tym prawdopodobnie będzie kółko naukowe z PW z elektrycznym gokartem.

ciekawe dlaczego nic o tym nie wiem, kolega nie mowil, moze zapomnial,
siedzi w tym kole i w zeszlym roku namawial ich (reszte kola) na odwiedziny, ale zadkow nie chcialo im sie ruszyc,
wiec realne szanse na obecnosc studentow oceniam na 30% :mrgreen:
a gruby szmal poszedl na tego gocarta, wiec swietna okazja by byla do zobaczenia, jak mozna zrobic niewiele za wiele :->
_________________
dużo jeżdżę i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widzę takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
ledwo co ich wyprzedzam
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-04, 21:40   

PatrykS napisał/a:
...Czy rozdzielacze z gniazd 3-fazowych na trzy gniazda jednofazowe będą?

Będą :-D Nawet na 6 gniazd na fazę :)
W pierwszej skrzynce mamy 2 gniazda 63A, jedno 32A i 3 po 16A. Jest też szyna do podłączenia kabli bez wtyczek.
W drugiej jedno 32A i 3 po 16A.
 
     
highend 


Wiek: 40
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 2481
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2016-05-04, 22:42   

w czym jest problem z Teslami na zlocie?

jak jest czynny SC w Kostomłotach to robią swoje zloty:



przecież w Żyrardowie też dostaną prąd...

W zasadzie mogliby cały zlot zagracić ;) Teslami (spokojnie 6 sztuk):




Ja nie kumam tego
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-05, 06:11   

highend napisał/a:
...
Ja nie kumam tego

Nie ty jeden ;)
 
     
ev-drive.eu 
Adam

Wiek: 59
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 211
Skąd: Lublin
Wysłany: 2016-05-05, 08:19   

A ja kumam , nie ta liga , proste ,
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-05, 08:34   

No to się mylisz :-P
Mam potwierdzone przybycie Tesli w sobotę.
Gość będzie od 10-ej do 16-ej i weźmie udział w paradzie przez miasto :)
 
     
domino

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 601
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2016-05-05, 09:13   

Czyli mozna powiedzieć że w jednym miejscu stoją 3 bańki :lol:
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-05-05, 10:19   

zeeltom napisał/a:
W pierwszej skrzynce mamy 2 gniazda 63A, jedno 32A i 3 po 16A.

Czy w te gniazda 63A będzie jakiś przedłużacz/redukcja na 32A lub 16A czy raczej będą nieobsadzone?
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-05, 10:28   

Nie mam wtyczek 63A. Jak ktoś chce, to może sobie takie spreparować.
Musi być tego typu:

 
     
Carcik 

Wiek: 23
Dołączył: 07 Gru 2015
Posty: 404
Skąd: Piła
Wysłany: 2016-05-05, 10:29   

Polskie "CHademo" :lol:
_________________
Citroen Saxo Electrique
Budowa pakietu z ogniw 18650
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-05-05, 11:47   

zeeltom napisał/a:
Nie mam wtyczek 63A. Jak ktoś chce, to może sobie takie spreparować.
OK, przywiozę taką, to będę miał gniazdko na wyłączność :-)

Carcik napisał/a:
Polskie "CHademo"

No 44kW - ale tylko ZOE jest chyba w stanie łyknąć tyle prądu przemiennego :-)
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
zeeltom 


Wiek: 59
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 927
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2016-05-05, 12:08   

Pamiętaj jednakże, że te 3x63A jest dla wszystkich do podziału, ale gniazdko może być twoje, bo chyba nikt z nich nie będzie korzystał ;)
Takie dwa gniazda są sprawne tylko w pierwszej skrzynce na torze. W drugiej są nieczynne.
 
     
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.

Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 702
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2016-05-05, 12:23   

zeeltom napisał/a:
Pamiętaj jednakże, że te 3x63A jest dla wszystkich do podziału
Choćby tam stała cała elektrownia to ja jestem w stanie pociągnąć ledwo 15A i to z jednej fazy - ale widok takiej wielkiej wtyczki na końcu cienkiego kabelka będzie zabawny :-)
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 12