SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi I-MIEV - problem z szybkim ładowaniem
Autor Wiadomość
Jafidzi

Dołączył: 17 Lip 2019
Posty: 2
Wysłany: 2019-09-04, 17:16   Mitsubishi I-MIEV - problem z szybkim ładowaniem

Witam,

Jestem świeżym właścicielem trojaczka.
Problem pojawia się u mnie w momencie podłączania kabla Chademo do auta. Jak na załączonym filmie, miga przez 10 sekund ikonka ładowania po czym po charakterystycznym pstryknięciu wygasza się i za kolejne 10 sekund ponownie to samo. Na ładowarce jest napisane tylko Gotowy( ładowarka orlen). Patrząc na aplikacje plug share bardzo często jest używana ta ładowarka ostatnio wczoraj. Jakiś czas temu osoba sprzedająca mi auto sprawdzała przez program diagnostyczny czy są jakieś błędy ale nic nie pokazywało. Przekręcaja kluczyk w stacyjce zaczyna migać ikona ładowania cały czas i nie można włączyć samochodu.
Miał ktoś coś podobnego?

PS niestety filmik nie chce się wczytać
 
 
jatko 
jatko


Dołączył: 22 Paź 2009
Posty: 449
Wysłany: 2019-09-04, 17:19   

Prześlij film na youtuba i wrzuć tu link
_________________
Volt 2014

Boże wybacz wszystkie bluźnierstwa jakie padają pod moim adresem z ust kierowców jadących za mną

https://www.facebook.com/iNasiTuByli/
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 2347
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2019-09-04, 17:53   

A z EVSE się ładuje ?
Masz dostęp do MUT III albo Lexii ? Wiesz jakie sa błędy ?
Skąd jesteś?
_________________
Daj mi lajka na FB :)
https://www.facebook.com/mediapik/
 
 
PatrykS 
Opel Ampera 2012r.


Dołączył: 23 Wrz 2015
Posty: 2944
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-09-04, 22:46   

Na Orlenie na tych zielonogórskich ładowarkach Trojaczki niestety nie chcą się ładować z CHAdeMO, a Outlandery potrafią odjechać na lawecie. Sprawdź np. na Greenwayu. Rzuć linkiem do tej stacji z PlugShare.
_________________
FIAT 126p 0.65 24KM 1981r. -> Citroen AX 1.1 60KM 1991r. -> FIAT Punto 1.2 75KM 1995r. -> Opel Ampera 1.4 86KM + 0.0 150KM 2012r. oraz żony Mitsubishi i-MiEV 0.0 63KM 2011r.
 
 
olafmt 
OlafMT

Dołączył: 21 Sie 2018
Posty: 13
Skąd: Pruszków
Wysłany: 2019-09-05, 10:51   

Potwierdzam, że na Orlenowskiej ładowarce Ekoenergetyki na Bielańskiej w Wawie mój I-miev 2011 też się nie ładuje.
Mam identyczne objawy.
Ale jas-pik swojego ładuje więc może to tylko problem przedliftowych trojaczków.
Ale na innych Chademo się ładuję, więc to raczej problem tych konkretnych ładowarek.
_________________
C4GP + MGF + iMiev
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12