SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Tesla Shuttle

Poprzedni temat «» Następny temat
Słupki RWE
Autor Wiadomość
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1280
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-06-24, 08:09   

No jak nie ma? Przecież korzystam :-P
OBRAZ > ROZCIĄGNIJ/POCHYL
I wpisujesz wartości procentowe w odpowiednie okienka w pionie i w poziomie.
 
 
KGB 
Antypartyzant

Wiek: 36
Dołączył: 28 Lis 2013
Posty: 543
Skąd: z łona matki
Wysłany: 2014-06-26, 12:29   

highend napisał/a:
poczta.pl napisał/a:
plac teatralny Warszawa RWE
22 czerwca

niestety ładowanie niemożliwe, zastawione spalinówkami :(
brak oznaczenia np koperty


może to zgłosić?
1. do RWE
2. na Policje ? ;)

jak nie ma koperty ,to co zglosisz ?

zeeltom ma racje ,kazdy paint potrafi obciac obrazek jak sie chce
_________________
dużo jeżdżę i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widzę takich wariatów co zapierd...a, aż głowa puchnie....
ledwo co ich wyprzedzam
 
 
Pir-serwis 


Wiek: 43
Dołączył: 11 Wrz 2010
Posty: 1215
Skąd: Ostrowiec
Wysłany: 2014-10-16, 09:02   Slupek ?RWE? Konstruktorska

Witam.
Dzisiaj dosięgła mnie przykra wiadomość.
Właśnie poszedłem odebrać auto /ładowało się przez noc/ i ludzie z Toyoty zabronili ładowania tam..w dzień..że nikogo nie pytałem /byłem na dole w recepcji i rozmwaiałem zanim zacząłem tam przyjeżdżać/ a dwa to nie Toyota..i robię anty reklamę. A miałem tam kilometr.
_________________
Blog - Konwersja ICE na BEV - Daewoo Tico vs Citroen BX

Citroen Berligo Electrique
Saxo 2D 5os Electrique
Saxo Van Electrique
P106 4os Electrique
 
 
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1280
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-10-16, 11:06   

Kup duże litery i naklej wielkie TOYOTA.
Może pomoże ;)
No to firma Toyota dała dupska. Będzie antyreklama, ale u nas.
 
 
highend 


Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 3022
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2014-10-16, 15:08   

A o co chodzi z toyota jak temat tyczy slupkow rwe?
Bo nie w temacie jestem.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1280
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-10-16, 20:17   

Bo nie można ładowarką przy firmie Toyota ładować innych aut, niż Toyota, bo to antyreklama :-D Chyba wyżej to opisane jest czytelnie ;)
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1387
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-10-16, 23:23   

Jak masz jakiegoś znajomego prawnika to się zorientuj może napis "kontrola słupków ładowania", albo co innego. Trochę kreatywności ;) .
 
 
Pir-serwis 


Wiek: 43
Dołączył: 11 Wrz 2010
Posty: 1215
Skąd: Ostrowiec
Wysłany: 2014-10-17, 15:07   

Słupek jest przy samej ścianie budynku Toyoty.
Powiedział gościu ,ze to ich prywatny by pokazywać klientom możliwość ładowania.
W spisie na stronie RWE go nie ma ale jest na nim ich logo..?
_________________
Blog - Konwersja ICE na BEV - Daewoo Tico vs Citroen BX

Citroen Berligo Electrique
Saxo 2D 5os Electrique
Saxo Van Electrique
P106 4os Electrique
 
 
highend 


Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 3022
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2014-10-17, 16:48   

Pir-serwis napisał/a:
Słupek jest przy samej ścianie budynku Toyoty.
Powiedział gościu ,ze to ich prywatny by pokazywać klientom możliwość ładowania.
W spisie na stronie RWE go nie ma ale jest na nim ich logo..?


może po prostu zadzwoń do RWE i zapytaj?
jak jest publicznie dostępny taki słupek to jak może być "prywatny" ?
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1280
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-10-17, 16:51   

Na terenie prywatnym, a taki pewnie jest wokoło budynku, to jest prywatny.
To, że każdy może podejść, nie oznacza, że jest dla wszystkich ;)
_________________
http://pojazdyelektryczne.org
 
 
Lolek electric 
Motoparalotniarz

Wiek: 64
Dołączył: 12 Kwi 2013
Posty: 156
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-17, 17:56   

A swoją ścieżką to ile jest w PL Toyot elektrycznych? L
 
 
highend 


Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 3022
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2014-10-17, 19:25   

zeeltom napisał/a:
Na terenie prywatnym, a taki pewnie jest wokoło budynku, to jest prywatny.
To, że każdy może podejść, nie oznacza, że jest dla wszystkich ;)


Jeśli nie ogrodzony lub chociaż nie ma tabliczki, ze "teren prywatny" to jak dla mnie to każdy tam moze wejść i sie ładować.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
zeeltom 


Wiek: 61
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 1280
Skąd: Żyrardów
Wysłany: 2014-10-18, 07:41   

Wejść tak, ale nie korzystać z ustawionych tam urządzeń elektrycznych.
Zobacz stacje benzynowe. Nie są ogrodzone, nie ma tabliczek, że teren prywatny. I co? Podejdziesz sobie i napełnisz kanister benzyną? :-P
 
 
domino

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 932
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2014-10-18, 22:41   

Cytat:
To, że każdy może podejść, nie oznacza, że jest dla wszystkich


W Polsce same problemy a w UK wszystko dla wszystkich!
Nie ma problemu z ładowaniem bardziej brak samochodów elektrycznych (choć powoli się rozkęcają) bo infrastruktura już jest np: przy supermarketach jak ASDA czy Sainsbury bo przy salonach samochodowych to wiadomo i dostępne dla WSZYSTKICH.

http://your.asda.com/news...arge-up-at-asda

poniżej zdjęcia z Cardiff w Wali.
Szkoda że podczas pobytu tam tak mało zdjęć zrobiłem.

Punkt ładowania przy Supermarkecie ASDA w UK.jpg
Plik ściągnięto 16694 raz(y) 19,68 KB

Punkty Ładowania przy salonie Nissana w Cardiff.jpg
Plik ściągnięto 82 raz(y) 23,25 KB

2 miejsca na ładowanie EV przy ASDA w UK.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 22,68 KB

 
 
domino

Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 932
Skąd: Wielka Brytania
Wysłany: 2014-10-18, 23:03   

Cytat:
Powiedział gościu ,ze to ich prywatny by pokazywać klientom możliwość ładowania.


My mamy tylko na pokaz a inni np w UK do użytkowania.

Cytat:
jak jest publicznie dostępny taki słupek to jak może być "prywatny" ?


No właśnie i tu cała Polska.....

Prosze! Twizy podczas ładowania w komisie samochodowym w Cardiff można i to jeszcze jak!!!

Twizy klienta podczas ładowania w komisie samochodowym. jpg.jpg
Plik ściągnięto 16686 raz(y) 29,77 KB

Twizy podczas ładowania jpg.jpg
Plik ściągnięto 16686 raz(y) 29,39 KB

Twizy klienta podczas ładowania jpg.jpg
Plik ściągnięto 87 raz(y) 33,85 KB

 
 
highend 


Wiek: 42
Dołączył: 23 Maj 2011
Posty: 3022
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2014-10-19, 11:21   

Dlatego ja bym się nie przejmował i ładował - jak jest słupek i jest za free (nie wymaga karty itp).
A jakby się ktoś rzucał - to pokazać fotki i informacje z Anglii.

Poza tym jest słupek do ładowania pojazdów elektrycznych - do tego właśnie przeznaczony, a nie jest to gniazdko 230V wystające ze ściany, gdzie faktycznie można by było domniemywać że nie wypada się podłączyć bez pytania.

Porównanie ze stacją benzynową i dystrybutorami, które są "wolno stojące" - nie jest trafione. Przede wszystkim na stacji jest cena za paliwo podana, i jak się leje paliwo to pokazuje się ona na dystrybutorze.
_________________
electrique.pl - www.electrique.pl
 
 
 
poczta.pl

Dołączył: 05 Kwi 2014
Posty: 284
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-21, 18:15   

w RWE można sobie zamówić taki słupek i widocznie ta firma z tego skorzystała
korzystając z prawa do własności może zakazać ładowania :(

takie słupki też mają oznaczenie RWE :(

podobna sytuacja jest w salonie Renault koło Wrocławia ale tam pozwalają
koszty są tak znikome, że zabranianie to zwykłe ludzkie dziadostwo i tyle w temacie
_________________
P85D

may the power be with you
 
 
mibars

Dołączył: 27 Kwi 2014
Posty: 26
Wysłany: 2014-10-23, 06:35   

Pir-serwis napisał/a:
Foto..
Musiałem okroić..za duży rozmiar.


Rozumiem, że ten zasilacz podłączony jest na szybko tylko do testów i nie uzywasz tego tak normalnie?

To jest zasilacz do wbudowania, to znaczy ,że trzeba mu zapewnić dodatkową obudowę (jakiego typu to trzeba by sprawdzić, ale wrzucenie do plastikowego pudła już by było dobre), najprawdopodoobniej ma również jakieś kondensatory do EMC wpięte między linią, a masą, co powoduje, że pojawia się na obudowie napięcie dotykowe, która koniecznie musi byc uziemiona... Nie wspominając o tym, że uziemiona obudowa zapewnia jeden stopień ochrony....
 
 
Pir-serwis 


Wiek: 43
Dołączył: 11 Wrz 2010
Posty: 1215
Skąd: Ostrowiec
Wysłany: 2014-10-23, 23:10   

To tylko do testu by zobaczyć czy infrastruktura działa.
Złącze już zabudowane w puszce i z jednej fazy ciągnie koło 6Kw jak BXa ładuje.
_________________
Blog - Konwersja ICE na BEV - Daewoo Tico vs Citroen BX

Citroen Berligo Electrique
Saxo 2D 5os Electrique
Saxo Van Electrique
P106 4os Electrique
 
 
ev-drive.eu 
Adam

Wiek: 61
Dołączył: 12 Lip 2010
Posty: 226
Skąd: Lublin
Wysłany: 2015-11-03, 10:14   

Wybieram się dzisiaj z Lublina do Poznania . Gdzie po drodze są słupki RWE na trasie W-wa Poznań ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 17