SamochodyElektryczne.org - Forum Strona Główna SamochodyElektryczne.org - Forum
SamochodyElektryczne.org

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
[K] do Smarta 451 BMS i czujnik natężenia przepływu prądu.
Autor Wiadomość
Slawek 

Wiek: 45
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 255
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2021-04-25, 08:34   [K] do Smarta 451 BMS i czujnik natężenia przepływu prądu.

[K] do Smarta 451 BMS i czujnik natężenia przepływu prądu, który znajduje się obok BMS.
Ewentualnie całą baterię, może być z uszkodzonymi ogniwami, stycznikami itp.
BMS może być zablokowany programowo błędem P18051C itp.
Rocznik 2012 do 2015
Mogę także się wymienić za styczniki, ogniwa itp.
 
 
wodnik7
teslanacodzien.pl

Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 1587
Wysłany: 2021-04-28, 18:48   

wow, widze, ze Kolega grzebie w smartach, gratuluje! Niemcy sprzedaja po 500€ tenze sensor, zazwyczaj dostaje w kosc razem z bateria.
_________________
https://www.teslanacodzien.pl - rzetelnie o teslach, ktorymi jezdzimy. Porady, informacje, technika. Warto czytac!
 
 
gienek333 

Dołączył: 20 Sty 2013
Posty: 1566
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-04-29, 08:57   

Może daj fotkę tego czujnika prądu, mam różne graty. Takie co najczęściej występują, to kabel przechodzący przez obwód magnetyczny w którym jest szczelina, a w niej hallotron. To nawet można na piechotę zrobić jak jest miejsce.
 
 
jas_pik


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 3218
Skąd: Warszawa/Wawer
Wysłany: 2021-04-29, 09:00   

Jest identyczny w Smarcie ED3 oraz Fiat 500e
produkowany przez Bosch na Wegrzech

CZYJNIK PRADU SMART _fiat 500e.jpeg
Plik ściągnięto 17 raz(y) 51,29 KB

_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
 
Slawek 

Wiek: 45
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 255
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2021-04-29, 16:10   

Rzadko się uszkadza, ale dla bezpieczeństwa powinno się go odłączyć podczas zewnętrznego ładowania baterii
wodnik7 napisał/a:
wow, widze, ze Kolega grzebie w smartach, gratuluje! Niemcy sprzedaja po 500€ tenze sensor, zazwyczaj dostaje w kosc razem z bateria.
 
 
Slawek 

Wiek: 45
Dołączył: 23 Sie 2017
Posty: 255
Skąd: Rybnik
Wysłany: 2021-04-29, 16:27   

Ten czujnik ma w sobie komputer, więc podrobienie nie jest takie proste, aczkolwiek podróbki widziałem

gienek333 napisał/a:
Może daj fotkę tego czujnika prądu, mam różne graty. Takie co najczęściej występują, to kabel przechodzący przez obwód magnetyczny w którym jest szczelina, a w niej hallotron. To nawet można na piechotę zrobić jak jest miejsce.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 14